Gemtin1 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Kup zwykła 380 albo dopłać do gtx970 ewentualnie szukaj używanych kart na gwarancji (gtx780, r9 290). 949zl http://proline.pl/?p=GV-R938G1+GAMING-4GD Tapatapatap Z2 Edytowane 10 Grudnia 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wupe85 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Jesli miałbym brać "gołą" 380 to tylko MSI gaming (wyższe zegary, lepsze chłodzenie, cisza, chłód). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) http://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne-12/,,,,,,,p,0,,8143O1051058/1/#product_list Ceny chyba ustabilizowały się. Co teraz sądzicie o tej karcie. Lepszy to wybór od R9 380/GTX 960 w wersji 4 GB? PS. MSI nie planuje wydawać 380X? Edytowane 30 Grudnia 2015 przez Tyran6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) W techplanet mają go za 1050zł. Tylko ponoć ten Gigabyte jest dosyć głośny pod obciążeniem - poczytajcie komentarze na morelach dla r9 380 z tym chłodzeniem. Kilka złotych drożej (1099zł) możemy mieć już r9 290 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=71_86&products_id=58264 Wiadomo, suszara + 90*C pod obciążeniem, ale wydajność jednak sporo wyższa. Edytowane 30 Grudnia 2015 przez Meccaryn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 Przecież kupowanie 380X w cenie czterocyfrowej to pogranicze obłędu. Czekam na dane dotyczące udziału AMD w rynku GPU - jak się skończy ta ich dziwna polityka cenowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SambaVerde Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) http://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne-12/,,,,,,,p,0,,8143O1051058/1/#product_list Ceny chyba ustabilizowały się. Co teraz sądzicie o tej karcie. Lepszy to wybór od R9 380/GTX 960 w wersji 4 GB? PS. MSI nie planuje wydawać 380X? Po co mają to robić? MSI Gaming 380 jest szybsze od R9 380X ;) Edytowane 30 Grudnia 2015 przez SambaVerde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9005S Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Nie wiem czy piszę w dobry dziale ale pilnie potrzebuje pomocy. Od 2 dni mam nowy zestawik z radeonem r9 380 i jak odpale gry(warthunder, neverwinter, patchofexile) na wysokich detalach to po 10-30 min komp sie zawiesza. Na ekranie mam kolorowe paski i bzyczenie z głosników, później komp się resetuje sam albo musze mu zasilanie odłączyć bo przycisk reset nie działa. Oczywiście to wszystko działo się na zaktualizowanych sterownikach. Narazie dpaliłem HWMonitor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 A co nam do tego? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Przetrę szklaną kulę aby zobaczyć pełną specyfikację... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9005S Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 A co nam do tego? Korzystałem z informacji na tym forum przed zakupem komputera. Więc sądziłem, że mogę liczyć na jakąś pomoc. Przetrę szklaną kulę aby zobaczyć pełną specyfikację... Jakimś konkretnym programem czy wystarczy, że napisze jakie mam podzespoły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Korzystałem z informacji na tym forum przed zakupem komputera. Srutu tutu, majtki z drutu. Jakbyś korzystał z pomocy tego forum, nie kupiłbyś V300. Dobra, miałeś go wcześniej. Jeśli oczekujesz pomocy, podaj chociaż pełną konfigurację, tego co kupiłeś. ZASILACZ, OBUDOWA, CHŁODZENIE! Resztę z grubsza widać na na ss. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9005S Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 http://wklej.org/id/1930651/ - informacje z dxdiag no i ten dysk kingston sv300s37a120g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Zaktualizuj bios. Jeśli problem będzie dalej występował, sprawdż jak komp zachowuje się na pojedynczej kości ramu, raz jednej, raz drugiej. Odpal HWmonitor, pograj kilka minut i sprawdż jaki program zanotował maksymalne temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9005S Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Zaktualizowałem bios i póki co gram sobie od ponad godziny bez żadnych problemów. Mam jeszcze takie pytanie, bo na 1 wiatraczku pokazuje mi obroty 19600 wydaje mi się że to o wiele za dużo (w HWMonitor). To jest jakaś niedokładność tego programu czy u mnie jest coś nie tak z tym wiatrakiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Błąd odczytu, nie ma się czym przejmować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2016 patchofexile padłem. przepraszam za ot ;) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.RafaEllo. Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Witam, podczas grania w taki tytuł jak np Fifa 16 wyskakuje czerwony ekran, komputer się zawiesza i resetuje. Temperatura podczas grania to jakieś 72 stopnie, w spoczynku 62.Zainstalowalem na nowo system (windows 10)ale problem nadal występuje. Czy jest to wina karty, a może kabla lub monitora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 62C w spoczynku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.RafaEllo. Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Tak, podczas korzystania z internetu lub po prostu komputer włączony i nic na nim nie robie temperatura wynosi 62 stopnie. Sprawdzałem różnymi programami i tyle pokazuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 62 stopnie w spoczynku to dużo , tym bardziej że karta jest nowa . Mój stary HD4850 z założonym wentylatorem 90 mm ma po kilku latach pracy podobne temperatury , tyle że specyficzna budowa chłodzenia Glaciator od Asusa powoduje że wentylator ma kilka cm wolnej przestrzeni pod nim . Obudowa prawidłowo wentylowana ( ilość oraz typ wentylatorów oraz miejsce gdzie jest obudowa ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.RafaEllo. Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) Obudowa ma dwa wentylatory jeden z przodu, drugi z tyłu, obudowa znajduje się na biurku, blisko okna, więc w chłodnym miejscu, nawet jeśli otworze obudowę to temperatura nie spada. Dodam jeszcze że karta ma chyba 4 miesiące. Kupiona w morele. Net Edytowane 25 Marca 2016 przez .RafaEllo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Odpal program gpu-z i w zakładce sensory zobacz, czy karta nie jest obciążona, gdy jest w spoczynku. Zerknij też na wentylator grafiki czy pracuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.RafaEllo. Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Grafika nie ma obciążenia, sprawdzałem, wentylatory kręcą się chwilę i stają, i tak cały czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Nawet jak karta jest obciążona to wentylatory stoją ? Albo karta ma źle ustawiony profil wentylatorów albo jest uszkodzona . Zainstaluj i odpal MSI Afterburner , potem zobacz czy opcja Fan Speed działa - zarówno ręczna regulacja jak i zaznaczony przycisk Auto . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.RafaEllo. Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Podczas grania wentylatory się kręcą ale dość wolno, z tego co pamiętam max 40% użycia wentylatorów a temperatura 74 stopnie to za dużo, z tego co patrzyłem powinno być max 68. W msi Afterburner jest zaznaczone auto przy wentylatorach a gdy chce sam ustawić to się nie da bo z powrotem ustawia się auto. I co z tym czerwonym ekranem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 I co z tym czerwonym ekranem? Zanim cokolwiek napiszesz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenek Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) Cześć, kartę mam od niedawna, jestem w tym temacie zielony. 1. Do normalnej pracy karty potrzebne są tylko sterowniki ze strony producenta, a gdy się chce podkręcać to również MSI Afterburner tak? 2. Czy da się wyłączyć logo podświetlane MSI bez użycia programów typu MSI Gaming APP? 3. Czy podkręcanie skraca żywot karty? Planuje ją mieć przez 3-5 lat i się boję że drastycznie skrócę jej żywot. 4. Nagrzewające się backplate karty (50-70 stopni), może mi uszkodzić kable od zasilania karty oraz te np. od audio które praktycznie dotykają karty? 5. Jakie ustawienia pracy wiatraków karty jest lepsze dla jej żywota (chłodzenia jak i rdzenia): a) nie ruszanie ustawień chłodzenia (do 60 stopni wiatraki stoją, od 60 stopni pracują) - np. Wiedźmin 3 temperatura max 66 stopni Celsjusza b) ustawiam pracę wiatraków w MSI Afterburner na 40% mocy (nie słyszę ich przy tym ustawieniu) - np. w Wiedźmin 3 temperatura max 55 stopni Celsjusza 6. Przymocowałem kartę 2 byle jakimi śrubkami (pasują do obudowy), powinno być wszystko ok prawda? Edytowane 9 Maja 2016 przez ravenek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Witam, do tej pory posiadałem wyłącznie karty Nvidii, a 380x to mój pierwszy w życiu Radeon. Podkręcanie gtx-ów było dziecinnie proste, używałem msi afterburner i wszystko działało. W sumie teraz też bym mógł ale w tym programie nie mogę podnosić napięcia. Jedynie w dołączonym na płycie Sapphire Trixx mogę podnieść o 200mV. To ustawiam taktowania na takie jakie chce, program ustawiłem żeby uruchamiał się oraz ustawiał zegary wraz ze startem systememu ale się nie uruchamia. A jak sam go uruchomie to myśli że mój restart to był crash i pyta czy mimo to chcę przywrocić zegary. Niezależnie czy nacisne tak czy nie to zegary ustawi na fabryczne. Także z każdym włączeniem pc musiałbym ustawiać zegary od nowa. Myślałem także nad modyfikowaniem biosu, zrobiłem już kopię swojego i chciałbym na razie tylko zobaczyć jak to wszystko wygląda. Powinienem użyć tego programu do jego edycji? https://github.com/Hedzin/TongaBiosReader Edytowane 10 Maja 2016 przez Crescendo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Ustaw sobie w ustawieniach programu do podkręcania profil 2d na domyślne taktowanie i profil 3d na taktowanie po oc. Tapatapatap Flex2 Edytowane 10 Maja 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Dzięki, ustawiłem tak i program zaczął pamiętać ustawienia, poza taktowaniem rdzenia. Ale to ustawiłem w sterownikach i już trzyma. Mam jeszcze pytanie, gdybym zdecydował się na edycje biosu to mniej więcej ile mV mógłbym zyskać? Bo nie wiem czy te dostępne +200mV to stosunkowo mało czy dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...