Crescendo1 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2016 Ten program zupełnie mi się nie podoba, same problemy z nim. Jest jakiś inny sposób na zmianę napięć, tak na stałe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moreq Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2016 Witam. Mój problem polega na tym, że po aktualizacji, którą sam pobrał i zaktualizował sobie system (Win 10) nie mogę ustawić rozdzielczości FHD na komputerze. Karta jest wykrywana, sterowniki najnowsze (instalowałem poprzednie wersje i nadal to samo), monitor obsługuje FHD. Kiedy wymusze rozdzielczość FHD na 30 Hz obraz tak jak by wibrował na 60 Hz obraz jest rozmazany delikatnie. Nie mam już pomysłu co zrobić, a nie chciałbym wykonywać reinstalacji systemu. Proszę o pomoc, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 (edytowane) Ściągnij program display driver uninstaller, użyj go do wywalenia śmieci od sterowników karty, a potem na nowo zasintaluj najnowsze. Tapatapatap Flex2 Edytowane 8 Czerwca 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 Tylko najpierw odinstaluj CCC standardowo, później dopiero DriverCleaner bo będziesz miał problem z zainstalowaniem nowej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moreq Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 Ściągnij program display driver uninstaller, użyj go do wywalenia śmieci od sterowników karty, a potem na nowo zasintaluj najnowsze. Tapatapatap Flex2 Robiłem tak przy użyciu driver sweeper i nadal to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Najświeższe sterowniki ze strony. Zainstalować D.D.U Uninstaller. Usunąć drivery i ponownie zainstalować. Sprawdzić połączenie kablowe między PC a monitorem (podmienić kabel). http://www.guru3d.com/files-get/display-driver-uninstaller-download,20.html Czy aby na pewno podłączyłeś monitor do gniazda karty graficznej? a może do gniazda na płycie głównej? Edytowane 9 Czerwca 2016 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zdefiniuj na sztywno nową rozdziałkę, dodaj do obsługiwanych w sterowniku i ją ustaw. Też nie działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moreq Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zdefiniuj na sztywno nową rozdziałkę, dodaj do obsługiwanych w sterowniku i ją ustaw. Też nie działa? Usunąłem sterowniki przez DDU, zainstalowałem najnowsze, zdefiniowałem na sztywno tą roździelczość (obraz wychodzi mo za ekran monitora) i nadal nie działa. Spróbuję jeszcze podłaczyć kompa przez HDMI do TV i zobacze jak działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczur84 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2016 Hej. Sprawdź proszę czy w Additional settings -> Display Color masz zaznaczoną opcję: Use extended display identification data (EDID). Jeśli nie to zaznacz i daj znać czy działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoRdKwiateK Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 WItam, podłączyłem komputer do tv 4k i chciałem zagrać w PES 2017 w 4k natomiast nie mogę nawet ustawić roździelczości w 1080p. jakaś rada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 (edytowane) Pewnie podłączyłeś przez stary kabel hdmi. Nawet jakbyś miał nowy kabel hdmi 2.0 to wyciśniesz z tej karty max 30hz w 4k jak dobrze pójdzie. Tapatapatap Moto X Style Edytowane 11 Marca 2017 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoRdKwiateK Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2017 Wątpię że to wina kabla bo sniper elite i resident evil 7 są w 4k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2017 A nie wpadłeś na to że jest to ułomność PESa? Wyniki w wyszukiwarce google to kwestia 10 sekund. Temat wisi od wczoraj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a602820922 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 Witam Mam kartę graficzną jak w tytule MSI AMD Radeon R9 390 8GB Gaming i przyszedł czas na wymianę. Proszę o podanie ile ta karta graficzna jest warta, oraz jaką kartę graficzną kupić. Moja 1 grudnia będzie miała dwa lata nie krecona. CPU Intel i7 5820K Monitor Asus PB287Q 4K TN LED poproszę o propozycję do kwoty około 2000zl =450£ Sent from my SM-N9200 using Tapatalk Sent from my SM-N9200 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) GTX 1070 bym brał. Popatrz jakie są ceny na Allegro tej 390tki Edytowane 13 Listopada 2017 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 Wartość tej karty sprawdź na allegro/olx czy ebay . Co do nowej karty , do 2k zł i do 4K to bym brał GTX1070 . Chyba że kupujesz gdzieś zagranicą to można też polować na GTX1080 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a602820922 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) No patrzymy wszędzie. Z Anglii znajomy jeździ na tirach to mi przywiezie jak się coś znajdzie Kwota to około 500£ =2000zl mniej więcej. I chyba raczej celuje w 1080 teraz. Sent from my SM-N9200 using Tapatalk Edytowane 13 Listopada 2017 przez a602820922 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a602820922 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2017 Można zamykać wybór padł na Palit 1080 8gb gamerock Sent from my SM-N9200 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2019 (edytowane) Witam,mam taki problem korzystając z MSI Afterburner odczytuje zegary GPU podczas obciążenia czy to gra czy 3DMark(wersja Vantage) i rdzeń nie osiąga maksymalnego zegara boost tzn 1050MHz ,osiąga go może na sekundę i później spada do wartości około 930 i utrzymuję się w trakcie gry czy 3DMark,podkręcanie rdzenia nie zmienia praktycznie nic,za to pamięci bez problemu mogę ustawić na 1800MHz i efektem jest wyższa wydajność.Próbowałem wyłączać synchronizację pionową w sterownikach i inne ustawienia - żadnych zmian.Bez obciążenia rdzeń GPU pracuje z prędkością 300MHz. Karta to Radeon R9 360 2GB Referencyjna ,Sterowniki Adrenalin 18.3.4 ,nie posiada dodatkowego wejścia zasilania temperatura nie osiąga więcej niż 70*C na GPU pod obciążeniem. Zmiana sterowników nie daję żadnego efektu,nadal brak możliwości OC rdzenia i niższe taktowanie niż referencyjne pod obciążeniem.Próbowałem 3 różne wersje. Płyta główna na chipsecie X99 Windows 7 Zasilacz na pewno w porządku 400W. Karta ma TDP 75W ale gdzieś w GPU-Z jest napisane power limit 47W. Edytowane 7 Lipca 2019 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miazgus4646 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 (edytowane) Hej! Od kilku miesięcy mam problemy, pewnie ze sterownikiem karty. Po odpaleniu kompa wszystko jest ok, ale przy powiedzmy włączeniu jakieś gry komp sie zwiesza na 5 sek ekran robi sie czarny i gra lub program często się wyłącza(ale nie zawsze) . Po chwili wszystko wraca do normy i mozna grać(dzieje się tak tylko raz po włączeniu PC) . Po takiej sytuacji w prawym dolnym rogu pulpitu (tam gdzie jest ikona amd, utorrent, połączęnia sieciowe, głośność) pojawiaja sie dwie ikonki amd po czym jedna znika po najechaniu na nia myszka. Odinstalowalem stery, zainstalowalem nowe i problem na kilka dni zniknął. Teraz znowu się zaczęło. Pozdrawiam! :) Ps. Przed chwila włączyłem kompa i wyglada na to ze winna jest aplikacja Ustawienia Karty Radeon... Ona sie wiesza (brak odpowiedzi, czesto podwójna ikonka AMD w rogu po czym jedna znika po najechaniu myszka) czarny ekran zwiecha kompa(aplikacja sie wyłączą) po chwili aplikacja sie odpala sama, ekran wraca i wszysto jest ok. Edytowane 3 Kwietnia 2020 przez miazgus4646 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazQ Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 Witam. Ze względu na duże temperatury na karcie graficznej (Radeon R9 380 Gigabyte) postanowiłem wziąć się za wymianę pasty oraz termopadów. Niestety, ale że to mój pierwszy raz kiedy przeprowadzam taką operację nie wiem jakiej grubości mam zastosować termopady przy mojej karcie graficznej. Bardzo prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilban Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2020 Witaj. Termopadów zmieniać nie musisz. Wymień tylko pastę. To wystarczy. Jeżeli to nie pomoże to będzie oznaczało że Ci układ graficzny pada. I trzeba by jego reballing zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
green80 Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 Witam, Mam problem z kartą graficzną a mianowicie po pewnym czasie od uruchomienia pojawia się napis no signal i komputer się zawiesza, czasami zamiast tego jest ekran pełen artefaktów. Za pierwszym uruchomieniem komputer działa nawet i 2 godziny natomiast po restarcie sytuacja występuje po paru sekundach. Początkowo myślałem, że to zasilacz bo stary nie trzymał napięć (spadały na wtyczce PCIE do 11,20V) ale po wymianie na nowy problem dalej występuje. Na zintegrowanej karcie graficznej komputer działa normalnie. Mam dwa pytania związane z tym problemem. 1. Czy można na 100% stwierdzić, że uszkodzona jest karta graficzne a nie jakiś jeszcze inny komponent komputera? Nie chce kupować nowej karty nie mając pewności. 2. Czy przy tego typu awarii karty jest możliwość jej naprawy i czy w ogóle jest to opłacalne i mam jakikolwiek sens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...