Wilhelm Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Witam. 1. Otóż jakieś 3 dni temu dotarł do mnie komputer który zakupiłem na stronie morele.net, podzespoły do niego wziąłem z działu "polecane zestawy komputerowe" na miesiąc maj za kwotę 2700zł. Teraz natknąłem się na pewną informację, że przedstawiona w tym zestawie karta graficzna, a mianowicie Gigabyte R9 280 WindForce 3X potrzebuje zasilacza 600W, a w polecanym zestawie którym się sugerowałem jest zasilacz 500W. W sprawach komputerów jestem zielony, stąd pytanie czy nie dojdzie do żadnego uszkodzenia mojego sprzętu i czy mogę spokojnie z niego korzystać. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) możesz korzystać Edytowane 20 Czerwca 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilhelm Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Mam jeszcze taki problem: zainstalowałem sobie dzisiaj grę Mirrors Edge i przycina się nawet na średnich ustawieniach co raczej jest nie dopuszczalne przy tak starej grze i przy nowym komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Wgrałeś sterowniki do karty graficznej? Płyty głównej? Wszystko podłączone jak należy? Jak kupiłeś: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_maj_2015?page=0,11 Nie to nie jest normalne, że ta gra ci przycina. Edytowane 20 Czerwca 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilhelm Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Wszystko robił sklep Morele.net włączając w to instalacje systemu i sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 W porządku, ale chyba poprzeglądałeś, czy wszystko siedzi na swoim miejscu po dostarczeniu? Odbierałeś osobiście? Generalnie tylko na tej grze masz coś takiego? Ja bym mimo wszystko sterowniki na nowo wgrał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilhelm Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Tak, sprawdziłem na swój sposób czyli: wszystko jest? Jest! No to OK. Chciałem zainstalować sterowniki do karty graficznej ale pojawił mi się komunikat że są już owe zainstalowane, więc odpuściłem. Nie wiem jak to sprawdzić, ale być może działa karta graficzna zintegrowana,a nie dedykowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Spróbuj wyłączyć z integrowaną w biosie i zobacz. Monitor masz podpięty pod integrę czy dedykowaną? Edytowane 20 Czerwca 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilhelm Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Raczej pod dedykowaną ponieważ podpialem kablem hdmi A w biosie raczej nic bym nie kombinowal ponieważ mało się znam na komputerach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Raczej pod dedykowaną ponieważ podpialem kablem hdmi Płyta główna z tego zestawu też ma hdmi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilhelm Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Jak patrze z tyłu komputera mam tylko 1 wejście hdmi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Chyba karta zintegrowana nie działa, jak jest zainstalowana normalna karta, więc port HDMI jest wybrany ok. Kiedyś złożyłem kompa koledze i podłączył monitor pod kartę zintegrowaną i właśnie nie było obrazu. I też upierał się, że ma tylko jednego d-suba. Musiałem w paincie narysować co gdzie jest. Wysłano z Nokia Lumia 920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilhelm Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Dopiero teraz zauważyłem, monitor mam podłączony do płyty głównej, a nie do karty graficznej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...