Skocz do zawartości
Wilhelm

Problem ze sprzętem nowo zakupionego komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

1. Otóż jakieś 3 dni temu dotarł do mnie komputer który zakupiłem na stronie morele.net, podzespoły do niego wziąłem z działu "polecane zestawy komputerowe" na miesiąc maj za kwotę 2700zł.

Teraz natknąłem się na pewną informację, że przedstawiona w tym zestawie karta graficzna, a mianowicie Gigabyte R9 280 WindForce 3X potrzebuje zasilacza 600W, a w polecanym zestawie którym się sugerowałem jest zasilacz 500W. W sprawach komputerów jestem zielony, stąd pytanie czy nie dojdzie do żadnego uszkodzenia mojego sprzętu i czy mogę spokojnie z niego korzystać.

Pozdrawiam!                                                                          

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgrałeś sterowniki do karty graficznej? Płyty głównej? Wszystko podłączone jak należy?

Jak kupiłeś:

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_maj_2015?page=0,11

Nie to nie jest normalne, że ta gra ci przycina.

Edytowane przez NostradamuSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, sprawdziłem na swój sposób czyli: wszystko jest? Jest! No to OK. Chciałem zainstalować sterowniki do karty graficznej ale pojawił mi się komunikat że są już owe zainstalowane, więc odpuściłem.

Nie wiem jak to sprawdzić, ale być może działa karta graficzna zintegrowana,a nie dedykowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba karta zintegrowana nie działa, jak jest zainstalowana normalna karta, więc port HDMI jest wybrany ok.

Kiedyś złożyłem kompa koledze i podłączył monitor pod kartę zintegrowaną i właśnie nie było obrazu. I też upierał się, że ma tylko jednego d-suba. Musiałem w paincie narysować co gdzie jest.

Wysłano z Nokia Lumia 920

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi