thomas4 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Witam, jako że nie ma działu ogólnego o chłodzeniach, a mój wybór jest między chłodzeniem wodnym a zwykłym, musiałem wcisnąć gdzieś ten temat. Mam do wydania ok. 200zł. Procesor rzecz jasna będę kręcił, do jakich wartości to nie wiem, ale nie będę go katował zbytnio. Jeśli chodzi o chłodzenie wodne, to pod uwagę brałem Seidon 120v. Czytałem i oglądałem testy, i radzi sobie całkiem nieźle jak na takiego małego wypierdka. Przyznam szczerze, że głównym czynnikiem który popycha mnie do kupna chłodzenia wodnego to kwestia estetyczna. Mam obudowę z szybką i jest różnica między Macho a jakimś niedużym chłodzeniem wodnym specyfikacja komponentów: AsRock z97 Pro4 Zasilacz XFX TS550 (550W) Obudowa Corsair Carbide Spec-02 Pytanie jeszcze, czy ten zasilacz jest coś warty i wytrzyma podkręcony procesor i chłodzenie wodne (chociaż ten seidon to raptem 7W) Ogólnie wiem, że na tym seidonie nie osiągnę lepszych efektów niż na dobrym chłodzeniu konwencjonalnym, ale jak wspominałem, głównie kwestia estetyczna. Ale być może są jakieś niuanse o których nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Kompaktowe WC sobie odpuść , drogie i niezbyt wydajne i ciche . Z chłodzeń AC to albo Macho rev. A za ~180 zł albo dołożenie do Macho rev. B za ~210 zł . XFX TS to dobre zasilacze , 550W spokojnie starczy do kręconego I5 . Napisz jeszcze jaką masz lub planujesz mieć kartę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomas4 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 MSI gtx 970 gaming No ale jak drogie, skoro za tą samą cenę mam Macho? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...