Eleven11 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witam serdecznie, Panowie, mam pewien problem z zasilaczem XFX TS 550W. Wczoraj odpalłem sobie OCCT Power Supply test, żeby przetestować stabilność całego systemu i parę sekund po uruchomieniu, zasilacz zaczął "tykać" Nagrałem filmik: http://www.mediafire.com/watch/8rrei6i1uwk2ufo/VID_20150622_211952.mp4 Pomierzyłem napięcia miernikiem z poziomu molex'a 12.35 V - spoczynek 12.20 V - start testu 12.28 V - podczas testu, kiedy zaczyna się "cykanie" - wtedy również zaczyna się test CPU LinPack. Cykanie słychać 5 sekund, potem ustaje, aż do kolejnego cyklu stop/start testu CPU LinPack. Za pierwszym razem cykanie nie ustąpiło do momentu, kiedy ręcznie zatrzymałem test. Nie mam żadnych problemów z restartami, zawieszeniami komputera. Napięcia są OK. Co tak cyka w tym zasilaczu? Zrobiłem mały research i okazuje się, że to dość powszechny problem z zasilaczami XFX. Proszę o jakieś sugestie, z góry dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...