ets747 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Po założeniu grafiki MSI Radeon R9 380 komp nie wstaje. Boot zatrzymuje się na VGA Led i to samo mówi BIOS. Reset Biosu zrobiony. Płyta to Asus M5a97 PRO a procek AMD Phenom II 1090T. Dodam ze po włożeniu starej grafiki Gigabyte Radeon 6670 wszystko działa! Ktoś pomoże? P.S Zasilacz: Thermaltake ToughPower 1050W zbyt mocny ale po okazyjnej cenie ;) Edytowane 23 Czerwca 2015 przez ets747 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Bios nie wykrywa karty i już pewnie nie wykryje, bo ostatnia dostępna aktualizacja jest z 2012/10/24. Ta płyta nowszych kart raczej nie obsłuży. Może aktualizacja do najnowszego biosu coś da, w co wątpię. Tylko zmiana platformy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ets747 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Dzięki! Jednak dobrze myślałem... A jaką polecasz płytę AMD czy Intela do 400zł żeby tą grafikę wepchnąć? Wymiana była od dawna obmyślana. Bo tak poszukuje i nie widzę płyty z BIOS-EM z czerwca. Bo mi się ta podoba MSI Z97 GUARD-PRO Edytowane 23 Czerwca 2015 przez ets747 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slazer Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zarzucę trochę offtopem, z tymi kartami AMD to ciekawa sprawa, na niektórych płytach działają (na każdej nowszej + części starszych) a na niektórych nie. U mnie 280x nie chciał działać z płytą z AM2+ (nie pamiętam jakiej) a działa z budżetową 775 z integrą, bez obsługi quadów, wyższej szyny FSB itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Dzięki! Jednak dobrze myślałem... A jaką polecasz płytę AMD czy Intela do 400zł żeby tą grafikę wepchnąć? Wymiana była od dawna obmyślana. Bo tak poszukuje i nie widzę płyty z BIOS-EM z czerwca. Bo mi się ta podobaMSI Z97 GUARD-PRO Obleci, to jest budżetówka. Jak nie potrzebujesz wymyślnych ficzerów typu sli, to bierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...