jamniol Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witam. Potrzebuję komputera do zastosowań czysto biurowych, internet. Cały zestaw wraz z windows oraz offce chciałbym się zmieścić w 2000zł. Max 2500zł. Z kalwiaturą, myszką. Monitor 24 cale, dysk koniecznie ssd. Może wystarczyć 128gb. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Może coś takiego. Część podzespołów wziąłem z proponowanych zestawów PurePC: http://www.morele.net/inventory/info/BB7A9D/ Myślę że GPU zintegrowane wystarczy. Nie wiem tylko jak z tymi werjami Windowsa i Office czy będą pasować do Twoich potrzeb. Bo ten office zdaje się jest na jedno stanowisko. Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Myślę że GPU zintegrowane wystarczy. W pracy mamy kompy z Pentium G 34xx (+RAM DDR3 1600 2ch 8GB) i z ciekawości odpaliłem nawet klip 4K z Youtube - chodzi bez zająknięcia, więc o wydajność zintegrowanej grafy, przy zast. biurowych bym się nie martwił. Strony internetowe, wordy exelle itp. chodzą gładko i płynnie na tej grafie w 1920x1080. Może wystarczyć 128gb. Pozdrawiam. W ww. kompach mamy dyski jakoś ~120GB i są w niewielkiej części zapełnione, więc 120 GB wystarczy w zupełności. Jedynie rozważyłbym aż 8 GB RAM (jak patrzę czasem na uzycie RAM przy głupiej instalacji łatek windows 7-8.1, to widząc uzycie ponad 5 GB RAM nie mogę wyjść z podziwu). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamniol Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Witam. Nie potrafię tego edytować, ale kalwiatura, myszka to coś kablowego, standard. Windows oem, powinien być tańszy. Czy do i3 jesteśmy w stanie się zbliżyć? Edytowane 23 Czerwca 2015 przez jamniol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Windows oem, powinien być tańszy. z tego co widać na morele to jest droższy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Czy do i3 jesteśmy w stanie się zbliżyć? Intel Pentium G3450 (3,4 GHz) kosztuje 275zł. Najtańszy i3 4160 (3,6GHz) w tym samym sklepie kosztuje 479zł. Kupować procesor do komputera biurowego, mający tyle samo rdzeni (2), ale dużo droższy (1,74x) dla minimalnie wyższego taktowania (1,06x) i HT, moim zdaniem nie ma sensu. Edytowane 24 Czerwca 2015 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...