Skocz do zawartości
jamniol

Komputer do biura.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Potrzebuję komputera do zastosowań czysto biurowych, internet.

Cały zestaw wraz z windows oraz offce chciałbym się zmieścić w 2000zł.  Max 2500zł. Z kalwiaturą, myszką.

Monitor 24 cale, dysk koniecznie ssd. Może wystarczyć 128gb.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś takiego. Część podzespołów wziąłem z proponowanych zestawów PurePC:

http://www.morele.net/inventory/info/BB7A9D/

Myślę że GPU zintegrowane wystarczy. Nie wiem tylko jak z tymi werjami Windowsa i Office czy będą pasować do Twoich potrzeb. Bo ten office zdaje się jest na jedno stanowisko.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że GPU zintegrowane wystarczy.

W pracy mamy kompy z Pentium G 34xx (+RAM DDR3 1600 2ch 8GB) i z ciekawości odpaliłem nawet klip 4K z Youtube - chodzi bez zająknięcia, więc o wydajność zintegrowanej grafy, przy zast. biurowych bym się nie martwił. Strony internetowe, wordy exelle itp. chodzą gładko i płynnie na tej grafie w 1920x1080.

Może wystarczyć 128gb.

Pozdrawiam.

W ww. kompach mamy dyski jakoś ~120GB i są w niewielkiej części zapełnione, więc 120 GB wystarczy w zupełności. Jedynie rozważyłbym aż 8 GB RAM (jak patrzę czasem na uzycie RAM przy głupiej instalacji łatek windows 7-8.1, to widząc uzycie ponad 5 GB RAM nie mogę wyjść z podziwu).

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy do i3 jesteśmy w stanie się zbliżyć?

Intel Pentium G3450 (3,4 GHz) kosztuje 275zł. Najtańszy i3 4160 (3,6GHz) w tym samym sklepie kosztuje 479zł. Kupować procesor do komputera biurowego, mający tyle samo rdzeni (2), ale dużo droższy (1,74x) dla minimalnie wyższego taktowania (1,06x) i HT, moim zdaniem nie ma sensu.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi