Skocz do zawartości
cannabian

Zestaw do 3000

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Nie mam za bardzo kogo się poradzić w sprawie wyboru gotowego PC wiec poproszę Was o pomoc.

Tak jak w temacie potrzebny do 3 tyś. 

Potrafię każdego kompa zamulić wiec przydałby się dobry procesor, w gry zaczęto nie gram ale jak pojawi się nowe GTA pewnie bym zagrał. Chce podłączyć głośniki do komputera, za głośniki trochę dałem nie chciałbym by przez kompa to jakoś lipnie działało.

Pomóżcie jeśli macie na oku jakiegoś gotowca ja z tego co szukałem to        

Acer Predator AG3620 CI5-3350P/4G/1T/GT640/W8ML 

wiedzie prym nad rankingami w 95% wszystkich jest na pierwszym miejscu... 

Czy on się opłaca... 

jeśli może ktoś pomóc byłbym wdzięczny.

Pozdro 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe gdzie ten zestaw wiedzie prym , pewno w chipsie albo pclolu .

Bo ten Acer to tragedia , do tego stara .

Nowe GTA już jest - jeżeli chodzi ci o GTA V .

A jak masz na myśli co innego jak np. dodatek do V czy GTA VI to jeszcze dużo wody w wiśle upłynie zanim te gry się pojawią , GTA VI szczególnie .

Za 3 k zł to proponuję taki zestaw + Corsair 300R za ~300 zł .

Masz mocny , 4 rdzeniowy procek , 8GB dobrego ramu , dobrą kartę graficzną , SSD 128Gb i HDD 1TB oraz markową budę i zasilacz .

Całość bez problemu pozwoli na rozbudowę w przyszłości .

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za opowiedz...

ale to dalej składak a ja mam ręce lewe do składania PC.

Na silę oddał bym w jakimś punkcie ale czy naprawdę nie ma na rynku nic dobrego za tą kwotę.

Aż taka jest różnica w jakości podzespołów co do kupienia gotowca a samemu składając ? 

czasem nie miałeś na myśli tego zestawu  

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_czerwiec_2015?page=0,12 

?? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz to ci zestaw złożą w morele.net , nawet za darmo i wysykła będzie kosztować 1 zł - klik , fragment tekstu po banerze morele.net

Gotowy zestaw wraz z budą - wyjdzie 3 259 zł .

A co do jakości podzespołów - to prawda , różnica pomiędzy tym co dostajesz w gotowcu od Acera, Della , HP , IBM itp. jest duża .

Kiepska i w dodatku udziwniona płyta główna ( dziwny bios , trudny do odszukania model ) , słaba karta , zasilacz o niezbyt dużej mocy , w dodatku to często konstrukcja nie trzymająca norm - nie pasuje do normalnej budy ATX .

Do tego często gotowce są droższe niż normalne kompy .

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mniejsza z obudową... 

Reyden to twoim zdaniem ten zestaw to najlepsza opcja w tym przedziale cenowym ?

Nie mam komu zaufać w tej kwestii, a nie jest to zakup coroczny.

Jeśli jest różnica paru złotych na czymś to mogę dobić do tych 3500 

• eyden  to twoim zdaniem ten zestaw to najlepsza opcja w tym przedziale cenowym ? 
  • Nie mam komu zaufać w tej kwestii, a nie jest to zakup raz do roku...  

Reyden to twoim zdaniem ten zestaw to najlepsza opcja w tym przedziale cenowym ?

Nie mam komu zaufać w tej kwestii, a nie jest to zakup coroczny.

Jeśli jest różnica paru złotych na czymś to mogę dobić do tych 3500

SSSOOORRYYY

w PROMOCJA 2 mam kliknąć na ,, z dodatkowym chłodzeniem " ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wybrałeś dodatkowe chłodznie , bo w zestawie który złożyłem takowego nie ma .

Tesel ma trochę racji z tą budą za 300 zł , nie koniecznie ona potrzebna  -można wstawić coś tańszego np.  Zalman Z3 / Z3 Plus , SPC Gladius M30/M40 etc.

Opcjonalnie zestaw z tego postu z GTX970 na pokładzie , tyle że wychodzi już ~3 350 zł w dodatku jest  wykastrowany -  brak SSD i tańsza płyta .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jeśli obrazu nie przerzucę na tv na monitor będę musiał miec za 2500 zeby w pełni zobaczyć różnice miedzy kartami... czy nie mam racji ? 

Nie mam w planach rozbudowywać w przeciągu 3, 4 lat kompa, po prostu zmienię i chciałbym być z niego zadowolony 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jaki masz / będziesz miał monitor lub TV - 720p , FHD , 1440p czy 4K .

Generalnie GTX970 jest zauważalnie wydajniejsza i ma 2x tyle VRAM , nawet przy 720p powinna być różnica , przy FHD i 1440p już będzie .

Sporo także zalezy od gry i ustawień - co innego taki Wot / Lol nawet na FHD + max. detale a co innego Crysis 3 / Wiedźmin 3 / któryś z ostatnich AC czy inna gra która katuje procka i kartę puszczone na FHD+ i detalach High/Ultra .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie orientuje się w tym całym nazewnictwie.

Na komputerze to ja przeważnie filmy oglądam, przy nowym PC pewnie będę chciał puścić je na TV albo kupie monitor do 2000. Dużo siedzę na internecie zawsze mam mnóstwo okiem pootwieranych ściągam muzykę itp. w ostatnia gre jaka grałem to CS 1.6 , nie mam zbytnio czasu na granie. Tak jak wcześniej mówiłem zależy mi również na dobrej karcie dźwiękowej.

Chciałbym żeby ten zakup za około 3500 był w miarę zrównoważony tj. zeby np. karta graficzna nie była na wypasie a reszta podzespołów z dolnej pułki by sie zmieścić w kwocie. 

Zakupu chciałbym dokonać gdzieś w okolicy tygodnia cieszyłbym sie gdybyś mi pomógł bo widze ze masz szerokie pojęcie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolałbym raczej ten zestaw http://www.morele.net/inventory/info/6LXUb0/  

ale dołożyłbym trochę do tych 3500 tylko w co ??

Jest duży wybór obudów czy do tego zestawu potrzebny mi jakiś typ ? np. z duża ilością miejsca czy tam kilkoma wiatrakami ?? 

czy po prostu w tym zestawie nie zamienić na kartę  GTX970   ??? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL Unbuffered NON-ECC 1.5V (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU) 224,99 zł 
2 Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX) 228,00 zł 
3 Płyta główna Gigabyte GA-B85M-D3H, B85, DualDDR3-1600, SATA3, HDMI, GBLAN, mATX (GA-B85M-D3H) 269,00 zł 
4 Procesor Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX BX80646I54460 - Haswell Refresh 805,00 zł
5 Karta graficzna Palit GeForce GTX 970 JetStream, 4GB, GDDR5 (256 Bit) DVI, HDMI, 3x miniDP, BOX (NE5X970H14G2J) 1459,00 zł 
6 Obudowa Zalman A1, 1xUSB 3.0, Czarna 103,08 zł 
7 Zasilacz Cooler Master B500 ver. 2, 500W (RS500-ACABB1-EU) 189,00 zł 
8 Dysk SSD Transcend 370 128GB SATA III 6Gb/s MLC (Premium) (TS128GSSD370) 229,00 zł 
9 Napęd LG DVD-RW GH24NSC0 (GH24NSC0.AUAA10B) - Następca modelu GH24NSB0RBBB! 53,00 zł 
3560,07 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz to co podaje tesel. Jest 200 zl tansze od mojego. Ja wziałem inne ramy dla wygladu i inną płytę główna dla lepszej karty dzwiekowej i wygladu reszta jest prawie taka sama bo procesor inny ale tez różnicy nie ma.

To co podają tutaj z zestawu na purepc jest bardzo dobre ja tylko pozmienialem nie ktore rzeczy ze wzgledu na wyglad co nie zmienia faktu ze moja wersja jest troszeczkę lepsza i ladniejsza ale to znikoma roznica

Edytowane przez Grzegorz1993

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tesel a nie masz tego w linku może ? 

mi również zależy na dźwieku... z grafiką to narazie jedynie na TV podziałam bo nie mam dobrego monitora a przy zakupie nowego monitora nie przewiduje wydawać wiecej nic 2k   wiec nie wiem czy zauważę jakas róźnice między tymi kartami 

Przepraszm  ze tak wydłużam ten temat...

Zależy mi by w moim nowym PC_ie był dobry dźwiek bo mam dobry sprzet grający, zadowalająca grafikę bo nie gram w wszystkie najnowsze gry.. przez ostatnie 2 lata nawet w Cs 1.6 nie grałem, za to duzo oglądam filmów na kompie. Zależy mi na dobrym procesorze bo wiecznie Pc chodzi na wysokich obrotach przy mnie.

Jesli też elementy mogą ładnie wygladac chciałbym by swieciły na czerwono lub niebiesko wszytskie albo zadne 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musiałbyś dorzucić kasy do tych wymagań 

lepszy dźwięk to albo inna płyta albo zakup karty dżwiękowej

jak chcesz coś widzieć to obudowa z oknem musi być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak tak to brałbym 960 [też jeszcze pograsz na niej]

albo jeszcze coś słabszego [np 750Ti ]

albo nawet integra by starczyła

i jak nie grasz w gry to po co i5?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce wydawać na Pc kilka tysięcy na którym w nudny zimowy dzień nie będe mogł zagrać w coś...

Chce szybką maszynę ale rozłożono cenowo co do podzespołów. 

Nie chce typowego komputera dla gracza.

Tak jak wyzej nadmieniłem najwięcej ogladam filmów słucham muzyki i wykonuje 100tyś, operacji w tym samym czasie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tak jak REYDEN  pisał o zestawie http://www.morele.net/inventory/info/6LXUb0/   będzie dla mnie najlepszy ?? 

Weźcie proszę pod uwagę ze nie jestem już typem gracza ( pomimo CS_a ) głownie chodzi mi o szybki i zwinny nie do zajeb** PC z super jakości dźwiękiem i zadawalajacą grafiką 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzcie mi proszę czy rzeczywiście jest taka różnica miedzy tymi   GTX 970 a 770, ze nie grając w gry tylko korzystając z internetu i oglądając filmy będzie dało się ją odczuć ? 

nie chce wydawać na Pc kilka tysięcy na którym w nudny zimowy dzień nie będe mogł zagrać w coś...

Zamęczyłeś już użytkowników. Zdecyduj czy zimą ma iść każda nowa gra w wysokich detalach, czy interesuje cię porównanie GTX970 vs. GTX770 przy oglądaniu filmów i przeglądaniu www. Poza grami nie dostrzeżesz różnicy nawet pomiędzy tymi kartami a zintegrowanym HD4600., no może poza hałasem. 

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz racje troszkę namieszałem. To o zimie była ironia. 

Chętnie zrezygnowałbym z tej GTX970 na poczet płyty głównej gdyż zalezy mi na dobrym dźwięku bo mam z czego go uzyskać a na monitorze ani tv pewnie nie bedzie różnicy bez gier tak jak mowisz i odpowiadasz mi na pytanie ktore zadaje cały czas... czy bedzie rożnica pomiedzy tymi płytami przy moim użytkowaniu.

Nie chce mi sie też wierzeć ze nowy PC za 3500 i nie dam rady sobie na nim odpalić np. nowego wiedźmina nawet jak nie bede miał tej 970 

Temat można zamykać jeśli naprawde już męczy forum. przemyśle prześpie sie i z jakimś konkretnym pomysłem napisze o ile nie kupie jakiegos badziewia wczesniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce podłączyć głośniki do komputera, za głośniki trochę dałem nie chciałbym by przez kompa to jakoś lipnie działało.

Wiemy coś więcej o tych głośnikach? Czy tylko tyle, że trochę za nie dałeś?

2.0, 5.1? Jakiś ampli z wejściem optycznym czy innym cyfrowym masz?

Może się okazać, że nie potrzebujesz lepszego audio na mobo, jeśli wzmacniacz  przyjmie sygnał cyfrowy. Jeśli ma to być 2.0, lepiej kupić odpowiednią kartę na usb. Interga, nawet najlepsza może zbierać zakłócenia z innych elementów kompa.

Chcesz mieć możliwość odpalanie gier, mimo że nie ich nie odpalisz, wyłóż chociaż 900 zł na GTX960 i nie płacz, że za drogo. GTX770 mija się tu z celem, za dużo prądu będzie żarło i hałasu generowało.

A ja proponuje takie zestaw mozna zamiast tego radeona dac gtx 960 4bg dlaczego poniewaz to pc na lata a nie wiesz ile VRAM gry beda wykorzystywac za kilka lat

Jak gry będą potrzebować 4GB, to ten GTX960 klęknie i pokaże ci pokaz slajdów. "Karta graficzna do gier na lata", to zdanie jest wewnętrznie sprzeczne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz kolega co założył temat gra raz na ruski rok wiec jemu nie będzie robiło czy gra na NISKICH/ŚREDNICH czy WYSOKICH ustawieniach byle mu gra działała na rozsądnym poziomie FPS a to dodatkowe 2gb VRAM daje w takim GRA V dodatkowe 5 fps wiec czemu nie dopłacic tej stówki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na Twoje wymagania i podejście do grania, nie musisz kupować GTX 770 czy GTX 970. Taka GTX 960 w zupełności wystarczy. Pisałeś, że możesz rozszerzyć budżet o 500 zł, jak również zależy Ci na dobrym dźwięku, więc rzuć okiem na taką propozycję:

Karta dźwiękowa Asus XONAR D1
Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache
Napęd Samsung DVD -/+ R/RW 24x SH-224DB BLACK
Płyta główna MSI B85M-E45
Zasilacz Cooler Master G450M
Chłodzenie CPU SilentiumPC Fera 2 HE1224
Procesor Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150
Dysk SSD Plextor M6S 128GB, SATA III
Obudowa Zalman R1, USB 3.0, Czarna
Karta graficzna MSI GeForce GTX 960 OC 2GB DDR5 128Bit
Pamięć Mushkin UDIMM DDR3 8GB (2x4GB), 1600MHz, CL8, Kit Blackline

Łącznie 3495 zł (wysyłka i montaż za 1 zł, po wpisaniu kodu promocyjnego).
Cały zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/WAjOY8/

Do Twoich wymagań, moim zdaniem to będzie cichy i wydajny PC. Obudowa częściowo wyciszona, dodatkowe wydajne i ciche chłodzenie na procesor. Porządna karta dźwiękowa. Podejrzewam, że nie jesteś maniakiem ultra maksymalnych detali w grach i fascynowania się wartościami FPS, więc bez problemu odpalisz i pograsz w każdą najnowszą grę, na odpowiednich detalach.

Edytowane przez RUUJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale po co na starym pci mu dźwiękówkę wpychasz? niech weźmie płytę Gigabyte GA-B85M-D3H i dźwiękówkę na pci express

http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-fatal1ty-b85-killer-b85-dualddr3-1600-sata3-atx-b85-killer-623144/

pewnie wystarczy do tych głośników [i bez dodatkowej karty się obejdzie]

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co za różnica na starym czy na nowym PCI? Po co mu wpychasz płytę główną z tanią zintegrowaną dźwiękówką, skoro stać go na coś porządniejszego?

a no taka że zwykłe pci odeszło już do lamusa i to powinno ci wystarczyć

najpierw zobacz jaka to dźwiękówka a potem narzekaj [bo akurat nie jest to najsłabszy realtek ] 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi