Panie511 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Hej. Nie znam się na hardware, dlatego mam pytanko do Was. Mam płytę główną ASRock B75 Pro3 Intel B75 LGA 1155. Posiadam słabą kartę dźwiękową i chciałbym dokupić sobie lepszą. Czy uda się podłączyć kartę Creative SoundBlaster Audigy do mojej płyty głównej?link do przykładowej karty z allegro:http://allegro.pl/creative-soundblaster-audigy-sb0090-sb0110b-i5471187982.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zainstalować możesz, ale ja bym się obawiał o dostępność sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panie511 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Standardowe sterowniki ze strony producenta byłyby niedobre?Ewentualnie znalazłem taką kartę dźwiękową:http://allegro.pl/karta-creative-soundblaster-audigy-7-1-oem-18641-i5467240753.html Do niej dodają płytę ze sterownikami. Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Panie511 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Masz jakieś wybitne słuchawki, że ci integra na płycie nie starczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panie511 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 SteelSeries Syberia v2, ale bardziej chodzi mi o głośniki Logitecha. Mam 5.1, a mimo kodeków tylko test systemowy rozpoznaje dźwięk przestrzenny. W sprawach sprzętu jestem typowym laikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Nie potrzebujesz nowej dźwiękówki tylko poprawnej konfiguracji. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 Teoretycznie to te karty na PCI da się odpalić i działają poprawnie nawet pod win 10 beta (właśnie taką mam wpiętą bo sprawdzam realteka integrę w płycie głównej), ale od razu uprzedzam, jest to rzeźba w <span style='color: red;'>[ciach!]</span>ie połączona z wykopaliskami sterów kompatybilnymi z vistą lub 7mką co nie jest łatwe. Nie wiem nawet gdzie znalazłem działające sterowniki, ale na stronie www była kupa arabskich bodajże robaczków. A to co kolega powyżej napisał to prawda - poprawna konfiguracja i ma działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 zaiste ze sterami creative jest walka, Realtek ALC-892 na tej płycie to nie jest zły układ, do amatorskiego odsłuchu spokojnie wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...