feomazyt Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witam ! Przymierzam się do zakupu komputera (samej budy) i tu chciałem zapytać się ludzi co zmienić w zestawie który sam zlepiłem. Maszyna będzie wykorzystywana w do gier tych nowszych (wiedźmin, batman) jak i starszych lecz wiecznie żywych cs:go, world of warcraft, oprócz tego będę go wykorzystywał do programów pakietu adobe (flash,photoshop,indesign,illustrator) oraz w przyszłości możliwe do edycji i montażu video. Jak napisałem w tytule chcę przeznaczyć ok 3500 pln na nowe części. Nie zamierzam podkręcać (budżet trochę przycina skrzydła) grać będę na rozdzielczości full hd. oto moja propozycja : Kingston8GB 1600MHz HyperX Savage CL9 (2x4096) Thermaltake530W SMART SE Modular BOX ATX/BTX ZalmanZ3 PLUS USB3.0 czarna Core i5 (1150) Inteli5-4590 3.30GHz 6MB BOX WD1TB 7200obr. 64MB BLUE GigabyteGA-B85M-D3H (B85 2xPCI-E DDR3) MSIGeForce GTX970 4096MB 256bit GAMING 100ME Dysk ssd zamierzam kupić w innym okresie. Zakupu zamierzam dokonać w sklepie x-kom i tu też takie małe pytanie czy składają tam komputery Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Ramy proponuję zmienić na G.Skill Ripjaws X 2x4GB DDR3 1 600 mhz CL7 za 275 zł , nie wiele droższe a mają mniejsze opóźnienia . Reszta może być . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja7 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Składają bezpłatnie. W uwagach do zamówienia trzeba poprosić o złożenie i przetestowanie. Bardzo często tam gdzie można kupić części jest możliwość złożenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...