Skocz do zawartości
Bubby

Total Załamka -historyjki ciąg dalszy.

Rekomendowane odpowiedzi

Spece od okien zadzwonili w sobotę że będą montować mi w końcu okna. :? Przez ich głupotę starzy musieli przełożyć do środy remont dachu, od roku jak padał ostry deszcze to musiałem ustawiać miseczki na wodę aby na kompuy nie chlapało :(

Nigdy bym nie pomyślał że w czasie tych 6-7 lat od kąd mam kompy w domu może się uzbierać tyle sprzętu. Jak miałem 13lat tata kupił mi pierwszy komputer. Było to P166MMX z 16MB RAM (!) i 2GB HDD wraz z 15" monitorem za 6.000zł Teraz jest wart 300 w polotach. Dziś mam w domu już tyle przętu że gdybym miał jeszcze dwa monitory to mógłbym złożyć już cztery kompy.

Jak przyszło dziś do przeniesienia tego to się okazało że cztery kartony po monitorach budach nie wystarczą do porzetransportowania z remontowanego pokoju wszystkich akcesoriów komputerowych. W tym setki płyt CD, pudełek z różnymi gratami, switch, modemy zewnętrzne, myszy klawiatury, kable głośniki, kamerki i masę innego żelastwa.

Jak bym zliczyć wartość tego sprzętu wpo cenach za który został kupiony to by pewnie spokojnie wyszło ze 15.000-20.000 złotych.

Wydaje się na to trochę...

Mam nadzieję że się szybko z tym uwiną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz powybierac te lepsze, ladniejsze, dzialajace ;) i wystawic na allegro odzyskasz troche z tych 15 000 zl ... bo szkada zeby sprzet sie marnowal.

Te lepsze, ladniejsze, dzialajace są w ciągłym urzytku. Na sprzedasz poszło by pewnie to P166MMX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc stało się nieuniknione. Durnie znowu coś pomylili i przywieźli nie te drzwi balkonowe co mieli. Przez nich będę dziś spać w pokoju bez drzw balkonowych. Do tego okazało się że żaluzje itd będą zakładać inni ludzie jutro lub po jutrze.

BOŻE, KIEDY TEN KOSZMAR SIĘ SKOŃCZY!?!?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy bym nie pomyślał że w czasie tych 6-7 lat od kąd mam kompy w domu może się uzbierać tyle sprzętu. Jak miałem 13lat tata kupił mi pierwszy komputer. Było to P166MMX z 16MB RAM (!) i 2GB HDD wraz z 15" monitorem za 6.000zł Teraz jest wart 300 w polotach. .

300zł?? Hehehe, chyba Ci się palec omsknął i jedno zero się za dużo napisało. Za 300zł, to można kupić kompletny zestaw z Pentium 2 350, monitorem 15", dyskiem 10GB i grafiką TNT2. A Twój zesaw jest warty max. 50-70zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam remont i burdel jak <span style="color:red;">[ciach!]</span> w domu jest .Przenosze sie do wiekszego pokoju wraz z nowymi meblami i jeszcze wymiana pieca i sztachetek na balkonie no i cyklinowaie parkietu ale parkiet juz skonczony .Kurde normlanie jak sie nie pospiesza z tym piecem i meblami to mni <span style="color:red;">[ciach!]</span> strzeli.Aha i malowanie pokojów 2 ale to juz malaz szybko sie uwinoł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi