amsteldam Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 Szukam takiej kieszeni do laptopa. Przeszukałem sklepy w necie i b. słabo z wyborem. Trudno coś spasować bo potrzebuje zaokrąglony profil frontu. Jeśli coś wam migło przed oczami to za linki będę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 Ten zewnętrzny profil się przekłada i jest demontowalny. Wyjmij napęd i się przekonaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys135 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Jeśli można to sie podłącze pod temat. Kupiłem ostatnio laptop Acer F5-572G, chce zamontować dysk hdd w zatoce ODD, problem jaki to że już drugą kieszeń sprzedawca z allegro mi wysłał i żadna nie pasuje. Laptop ma napęd DVD o grubości 9.5mm. Kieszenie na grubość są ok ale tak jakby złącze SATA sie łączyły. Czy ktoś spotkał sie z podobnym problemem? Czy ktoś jest w stanie polecić jakiś sklep z sprawdzonymi kieszeniami? Z góry dziękuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Nie jesteś pierwszy, problem już występował http://forum.purepc.pl/topic/369508-dysk-hdd-lub-ssd-nie-widoczny/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys135 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 U mnie problem jest trochę inny bo kieszeń w ogóle nie wskakuje w port sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Może masz kieszeń ATA ;) Przymierz, porównaj z wyjętym napędem. To na podobnej zasadzie jak klocki w przedszkolu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys135 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Na pierwszy rzut oka wszystko sie zgadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1529 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Witam, Robiłem u siebie w laptopie to samo, wkładałem taka maskownice w miejsce po dvd. Sprawdzcie dokładnie, czy śruby którymi przykręca się dysk do maskownicy nie sa za słabo wkręcone i nie wsytaja zahaczając przy wsuwaniu kieszeni. Po podłączeniu w biosie od razu dysk był widoczny, nic nie musiałem zmeiniać. Co do kieszeni, kupiłem jedyna jaka wtedy znalazłem na allegro, wyglądała jak jakas tania chińszczyzna ale wszystko świetnie działało Co do zdjęcia powyżej to wygląda jakby do tego górnego napędu było coś przykręcone z prawej strony, u mnie były dwa dodatkowe elementy które musiałem odkręcic z dvd i wkręcic do adaptera bo służyły za prowadnice Edytowane 9 Marca 2016 przez bartek1529 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys135 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Nie wydaje mi się żebym musiał elementy z DVD przekładać do kieszeni bo kieszeń już teraz bez luzu wchodzi do zatoki. Górny to napęd DVD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Odwróć laptop na czas wsuwania kieszeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 A jak to nie pomoże, to postawić bokiem i tak balansować aż się trafi. A może po prostu trzeba użyć więcej siły, bo nowe gniazdo jest ciasne. Wysłano z Lumia 920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...