sa1yan Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Witam proszę o przeniesienie do odpowiedniego forum jeśli utworzyłem post w złym miejscu.Mam zamiar złożyć nowy komputer złożyłem coś takiego przy pomocy purepc.pl co o tym sądzicie co można zmienić wypowiadajcie się komputer ma służyć głównie do grania posiadam już kartę gtx 750 ti oc windforce 2x więc narazie jej nie zmieniam może w przyszłośći zmienie na coś mocnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Ekspertem nie jestem, ale płyta by pewnie spokojnie starczyła za 300zł, 16GB RAM pewnie też nie wykorzystasz. Zamiast tego poszedłbym w większy SSD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sa1yan Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Wrzuciłem 2x 8 Gb żeby w przyszłości nie dokupywać ramu a jedynie kartę graficzną lub ssd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Nie ten dział . 16GB przy tej karcie to duża przesada , w dodatku CL11 , w żadnej grze nie wykorzystasz tyle ramu bo cię będzie karta ograniczać . Zresztą jak byś nawet miał jakąś topową grafię to mało gdzie wykorzystasz więcej jak 6GB ramu , obecnie gry bardziej są łakowme na pamieć kart niż na ram systemowy . Zresztą GTX750Ti pasuje do tego zestawu jak pięść do nosa . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Obecnie ilość pamięci RAM ma mniejsze znaczenie jak wspomniał Reyden. Wiekszość rzeczy jest przetwarzana w pamięci RAM. Co do zestawu to przy tej karcie to strata pieniedzy. Weź coś bez OC na i5 4460 + płyta na B85 i 8GB RAM. Sprzedaj tą 750'tkę i kup minimum R9 380 lub GTX 960. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...