Ziczor Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Witam, wreszcie po sesji więc mogę wreszcie się zająć modernizacją mojego PC. Obecnie posiadam 4690K+z97 Extreme4 i planuję rekreacyjnie wrzucić go na te 4,5GHz. Póki co jadę na stockowym chłodzeniu więc przyszła pora na zakup czegoś wydajniejszego. Niestety mam jakieś dziwne zboczenie odnośnie estetyki PC-tka. Przeglądając już chyba wszystkie możliwe zestawy air coolerów trafiłem na tytułowego megahalemsa. Jako póki co 3 podzespoły w kompie są czarno-niebieskie tak też upatrzyłem sobie zestaw megahalems black + 2x corsair 120/140 af/sf (moim zdaniem wygląda świetnie). Pytanie czy jest ktoś na forum w posiadaniu takiego samego lub podobnego zestawu i może powiedzieć jak z wydajnością owego chłodzenia. Nie chciałbym wywalić tej dość sporej sumki za taki zestaw w błoto i nie móc pracować przy odpowiednich temperaturach. Dzięki z góry! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zapomniałeś że będziesz do tego potrzebować jeszcze klipsów 120mm lub 140mm. Sam mam AF na TRUE i drobna uwaga - najpierw sprawdź na czymś tanim i średnio wydajnym czy jest sens pakować kasę w cepa który albo nie ma potencjału albo nie ma dobrego gluta pod czapką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phx1990 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-grandis-xe1236-spc099-643221/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Jak wyżej - pakowanie Megahalems do I5 4690K to średni pomysł , glut udający pastę termoprzewodzącą pod IHS-em nie pozwoli na 100% wykorzystanie tego chłodzenia . Lepiej wyjdzie linkowany wyżej grandis czy Thermalright HR-02 Macho rev. B . Ew. jak ci tak zależy na estetyce to proponuję Raintek Ereboss Core w czarnym kolorze + 1-2x Corsair AF 120 mm . Wyjdzie taniej niż Megahalems + 2xCorsair AF 120 mm a równie dobrze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...