geforc Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Witam, 31 sierpnia kończy mi się umowa z TELESTRADA MULTIMO, Posiadałem od nich internet przez 7 lat ale ostatnimi czasy jakość usług spadła masakrycznie, zapychanie łącza, fatalna obsługa... tak więc zmiana, zmiana na Orange neostradę. Chciałbym poznać opinię o tej nowej Neostradzie, że niby wszystko 39.90zł. Obecnie płacę przy umowie na 24 miesiące :internet 10Mbit/s - 47,99złTelefon - 39złCzyli dosyć dużo jak na prędkość. Jak to wygląda przy tej nowej Neostradzie, dają router ? telefon jest obowiązkowy ? bo szczerze mówiąc telefonu stacjonarnego w ogóle nie uzywam. Do tego wszystkiego zaciekawiłą mnie usługa światłowodowa, dostępna jest tylko w miejscach gdzie są dostępne światłowody czy Orange przychodzi i podłącza do całej klatki ?? Edytowane 1 Lipca 2015 przez geforc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kchteam Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2015 Z tego co wiem, to w Orange (TPSA) posiadanie telefonu stacjonarnego nadal jest wymogiem przy Neostradzie. To jest tzw. opłata za utrzymanie linii, czyli abonament za stacjonarkę. Co do światłowodu, to musisz się dowiedzieć w neo, czy w Twojej okolicy mają dociągnięty światłowód, gdyż nie jest to takie "łatwe", jak w przypadku istniejącej infrastruktury. Wiadomo - na reklamie piszą DO 80 Mbit/s, więc musisz się dowiedzieć w Orange, ile na Twoich "kablach" są wstanie wycisnąć. Podejrzewam, że będziesz miał lepiej, niż u obecnego usługodawcy, ale na te 80 mega bym nie liczył. [Przemek] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geforc Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2015 Max 10Mbit/s mogę mieć, a co sądzisz o dropss.pl w LLC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2015 Za dropssem przemawia umowa na czas nieokreślony i brak konieczności posiadania telefonu.W Orange dobrze jest sprawdzić oferowaną przez nich prędkość z kilku źródeł, np. sprawdzając za pomocą formularza online i dzwoniąc na infolinie(przy z doświadczenia wiem, że różni konsultanci mogą powiedzieć co innego).Sprawdź też czy netia nie oferuje w twojej lokalizacji lepszych prędkości od Orange. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geforc Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2015 pod BSA nie oferują nic lepszego niż opcja 10, pod LLC nie wiadomo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejniawa Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2015 Neoszajs i tak jest najlepszy w polandii cudlandii i pozdro! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geforc Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 Panowie, Dropss nie mogę mieć bo nie mam telefonu w netii, pozostaje internet z netii, no wlasnie opcja 100 za 59zł, pierwsze 6 miesiecy za 1zł, ALE zaniepokoiło mnie to że gościu z infolini mówił coś o nowych kablach w domu, że nowe gniazdko trzeba będzie kombinować i remont w mieszkaniu, o co chodzi ? nie możę być na tych kablach co mam neta teraz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPX_pl Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2015 To juz pyanie do techników,być może nie jest możliwe abyś miał internet z Netii na tych kablach,chociaż jeżeli była to linia TP p októrej miałeś Neo, to spokojnie powinno dać radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) Idziesz zamawiasz 80-kę, jeżeli korzystasz z geopromocji. Przychodzi technik i mierzy ci łącze, jeśli spełnia wymagania, to ok, jak nie... nie podpisujesz umowy. Tyle. Dodatkowe koszty to utrzymanie linii lub telefon stacjonarny (voIP) Ja wymieniłem kabel telefoniczny w domu na nowy (25m), łącze polepszyło się o 10MBit! PS Klaus, przecież jeszcze świeżak temat :P Ciachnij. Edytowane 14 Września 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2015 Daty, panowie, patrzeć na daty! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...