MrMisiuPL Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Witam, złożyłem sobie taki zestaw: http://www.morele.ne...ry/info/jRUMEs/. Jaki zasilacz do tego kupić? Zmienić coś w nim? Mam już nagrywarkę i ram. Moje drugie pytanie: Opłaca się brać 16 gb ramu do tego? Będzie jakaś kolosalna różnica w najnowszych grach? Na razie mam 2 kości 4 gb. Pozdrawiam, Michał Edytowane 3 Lipca 2015 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 SSD do zmiany - Kingston HyperX to tragedia - zawodny kontroler i duża szansa na asynchroniczne pamieci - co pogarsza i tak już kiepskie osiągi . Z dobrych SSD brał bym Samsunga 850 EVO 120GB za 285 zł , znacznie lepszy niż Kingston ew. nieco droższy Plextor M6S 128GB za 294 zł . Albo dołożył bym do SSD 250GB np. Crucial BX100 250GB za 385 zł . 16 GB ram nie wykorzystasz w grach , może jak byś miał rozdzielczość 4K/5K ( GTX970 tej ostatniej nie obsługuje ) i detale Ultra to może potrzebował byś więcej jak 8GB ram , choc prędzej braknie pamięci na karcie lub sama karta lub procek przestaną wyrabiać niż braknie ramu . Zasilacz proponuję modularny SeaSonic M12II-520 EVO 520W za 243 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMisiuPL Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 SSD do zmiany - Kingston HyperX to tragedia - zawodny kontroler i duża szansa na asynchroniczne pamieci - co pogarsza i tak już kiepskie osiągi . Z dobrych SSD brał bym Samsunga 850 EVO 120GB za 285 zł , znacznie lepszy niż Kingston ew. nieco droższy Plextor M6S 128GB za 294 zł . Albo dołożył bym do SSD 250GB np. Crucial BX100 250GB za 385 zł . 16 GB ram nie wykorzystasz w grach , może jak byś miał rozdzielczość 4K/5K ( GTX970 tej ostatniej nie obsługuje ) i detale Ultra to może potrzebował byś więcej jak 8GB ram , choc prędzej braknie pamięci na karcie lub sama karta lub procek przestaną wyrabiać niż braknie ramu . Zasilacz proponuję modularny SeaSonic M12II-520 EVO 520W za 243 zł . A co sądzisz o Thermaltake Smart SE Modular 530W? Kosztuje 20 zł mniej a nie widzę żadnych różnic a też go polecają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...