Nagant Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 Witam otóż mam pytanie odnośnie monitora 144hz BenQ XL2411Z . Moja karta graficzna (GTX 970 Gainward) nie posiada złącza DVI-D tylko DVI-I ale posiada mini DisplayPort. Więc czy za pomocą tego mini DisplayPort dałbym radę osiągnąć te 144hz czy 120Hz na tym monitorze używając kabla mini Displayport -> Displayport ? Z góry dziękuję za odpowiedzi. P.S.: Dodam, że myślałem nad użyciem jeszcze tego adaptera http://allegro.pl/idealny-adapter-dvi-i-vga-dvi-d-40cm-gw-fv-i5368634646.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarrionCrow Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 Używając kabla miniDP <-> DP 1.2 powinieneś mieć 120 Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 Przez DVI-I będziesz miał 144 Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Wydaje mi się kompletną niemożliwością, aby jakikolwiek model 970-tki nie posiadał DVI-D. twoja karta na pewno posiada to wyjście. To "I" oznacza tylko, że może także przesłać sygnał analogowy, ale nadal jest to wyjście dual-link. Edytowane 3 Lipca 2015 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarrionCrow Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 Kabel DVI-D podpięty do DVI-I też powinien pozwolić na 144Hz. @adashi, sam byłem zdziwiony, ale faktycznie ta karta ma tylko DVI-I http://www.fudzilla.com/home/item/35872-gainward-gtx-970-phantom-previewed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 Ale to tylko na plus, ze ma DVI-I. Do 144 Hz potrzebujesz wyjścia dual-link, obojętnie czy opisanego jako DVI-D (tylko cyfra) czy jako DVI-I (także analog). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarrionCrow Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 Tak, A ja mało precyzyjnie się wyraziłem. Sam rozglądam się za GTX 970 i większość kart, które oglądałem miały dwa wyjścia: DVI-I oraz DVI-D. Tak czy owak dla autora tematu ważne jest, że wystarczy Mu kablel DVI-D Dual Link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nagant Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 Czyli adapter http://allegro.pl/idealny-adapter-dvi-i-vga-dvi-d-40cm-gw-fv-i5368634646.htmlrazem z kablem DVI-D będą dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 Nie jest potrzebny żaden adapter. Potrzebny jest normalny kabel dvi dual-link (po jednej wtyczce z każdej strony). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nagant Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 Nie jest potrzebny żaden adapter. Potrzebny jest normalny kabel dvi dual-link (po jednej wtyczce z każdej strony). Masz może link do jakiegoś sklepu z takim kablem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 Na przykład: http://www.komputronik.pl/product/59647/Akcesoria/Kable_i_adaptery/Kabel_DVI_dual_link_24_1_3m.html To jest 3-metrowy i ogólnie drogi, zapewne potrzebujesz krótszy. Taki kabel powinien być dostępny dosłownie w każdym sklepie komputerowym, zwróć tylko uwagę aby miał wszystkie piny we wtyczkach - te z mniejsza ilością pinów są single-link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 Albo tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...