lucas0 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 Witam, Chcę zakupić ultrabook'a który spełni moje dość konkretne wymagania. Oto one:- matryca matowa, do 14cali, full hd (nie koniecznie jeśli reszta warunków będzie spełniona)- koniecznie ssd,- długa praca na baterii,- dobre chłodzenie- cicha praca- hdmi, - ciekawe wzornictwo i solidne wykonanie, solidne zawiasy- podswietlana klawiarura (najlepiej z regulacją)- min 4gb ram- dobry serwis (czy tylko Dell?) - wydajność,- win10 po wydaniu.Laptop do zastosowań domowych, ale dla osoby wymagającej. Będzie używany do internetu, często podpinany do TV w celu obejrzenia flimów, seriali itp. HP, Dell, Lenovo, Asus? Na pewno nie Acer. Bardzo spodobał mi się któryś z Dell 2w1 dopóki nie doczytałem, że ma błyszczącą matrycę. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 (edytowane) W tej cenie Acer V3-371 z i7ulv + 8GB RAM. Wydajna konfiguracja do codziennego użytku, posiada fabryczny dysk SSD, matową matryce o rozdzielczości FullHD oraz dobrej jakości aluminiową obudowę. z rasowych ultrabooków Zenbook UX303 z i5ulv + 8GB RAM. Matowa matryca FHD, bardzo cienka i lekka aluminiowa obudowa z typowych biznesówek Asus B451 z i5m + 8GB RAM. Wysokiej jakości wytrzymała obudowa, matryca matowa FHD. Procesor i5m czyli wydajność i7ulv z acera. Obowiązkowo SSD. Co do gwarancji to posiada 3 lata gwarancji naprawy domowej (OnSite) + 3 lata gwarancji na baterie (standard to pół roku). z innych firm ThinkPad E540 z i5ulv + 8GB - biznesowa seria Edge. Przyzwoite wykonanie, sprawdzona konstrukcja bez udziwień. Wydajnościowo to samo co UX303 Edytowane 4 Lipca 2015 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laprekuan Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 (edytowane) Dell latitude 3340 z i5ulv mały i porządnie wykonany laptop z serii biznesowej Della ma 3 letnią gwarancje - usługa Next Business Day Fenomenalne wrecz przebegi na baterii wg recek z neta luz19h 05min sieć przez WLAN14h 31min dysk ssd jest Dell Latitude 3440 z i5ulv + gt740 Ma porzadną aluminiową obudowę jak na laptopa z serii biznes przystło Mocna bateria 3 letnia gwarancja w trybie NBD MAtryca HD+ Za reszte kasy dokupić Cruciala bx100 i hdd caddy i zamontować SSD w miejsce napędu optycznego albo możesz tez zrobic to samo co sklep x-kom zrobil z Asusem b451, delem 7348, 5470 czyli wrzucić fabryczny dysk w taką kieszonke na kabeku USB a dysk SSD włożyc do laptopa. l Lenovo Yoga 3 z i5ulv broadwel + gt940m ultrabook typu konwertible z obracanym o 180st. ekranem dotykowym IPS MA mocną baterię Porządna obudowa Edytowane 14 Lipca 2015 przez laprekuan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 matryca matowa, do 14cali, full hd (nie koniecznie jeśli reszta warunków będzie spełniona) Waga istotna ? koniecznie ssd Jako jedyny dysk czy z opcja podłączenia 13,3" :: Lenovo :: Yoga 2 13 i7-4510U/8GB/500/Win8.1 - tylko z FHD Waga najlepiej nie wiecęj jak 1,8kg. Dysk - jeśli tylko SSD to to chyba 128gb będzie mało, wtedy lepiej 256gb. Jak to jest z dyskami montowanymi fabrycznie, a dokładanymi/podmienianymi w sklepie? Przy podmiance pewnie wkładają low end? Btw. korzystam ostatnio z Dell Vostro V131 od mojej Pani i jest całkiem spoko, generalnie brakuję mu chyba tylko SSD no i może FHD. Acha co w przypadku kiedy lapek nie będzie miał FHD a będę chciał puścić FHD na TV? Widziałem kawałek recki z Yogi3, bardzo mi się ten ultrabook podoba, ale na filmie zauważyłem uginającą się klawiaturę. Tutaj w V131 jest sztywna, nie lubię jak mi się coś ugina, na pewno muszę je wszystkie pomacać. Zastanawiam się czy kosztem wydajności nie pójść w jakość wykonania i serwis czyli serie biznesowe.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Lenovo yoga 2 z i7 ulv i SSD 128 gb m2 - wi 8.1 matryca FULL HD, podswietlana klawiatura, aluminiowa obudowa, wygodna konwersja na tryb tabletu, cichy i wydajny system chłodzenia, dość długi czas działania, wygodna klawiatura. Tutaj masz o tyle wygodniej ze oba dyski masz wewnąterz laptopa HDD i SSD. Wiec to powinno CI wystarczyc :) najwazniejsze rzeczy trzymasz na SSD a dane na HDD. Zajebisty,waga tylko 1,3kg? ... tylko ta błyszcząca matryca :( kiedy będę latał z nim po mieszkaniu, a za plecami będę miał okno albo wyjde na taras to dostanę złości, że nic nie widzę - a może za bardzo przesadzam i nie jest tak źle z błyszczącym ekranem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Zenbook i Acer V3 ważą 1,5kg więc niewiele więcej i posiadają matowe matryce + alu obudowy, które nie uginają się jak yoga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 No i generalnie ten Zenbook mógłby być, a jak z SSD? to już będzie prawie 4000pln. Jeśli byłby SSD 256gb wtedy HDD byłby mi zbędny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 SSD 256GB to ~500zł. Pamiętaj, że dysk zawsze możesz sobie dokupić reszty nie zmienisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Włożę ten SSD do obudowy lapka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Tak, w miejsce HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Najlepiej jakby w pierwotnej konfiguracji tego Zena był SSD 240gb zamiast HDD.Nasunęło mi się jeszcze kilka pytań:1) grafika dedykowana - kiedy ona się włącza? czy przy pracy z systemem, internetem, odtwarzaniem wideo działa tylko integra? Taka dedykowana karta to od razu większy hałas w przypadku jej pracy oraz krótsza praca baterii, racja?2) czy ten i7u nie jest gorszy niż niektóre i5 z literką m?3) które ultrabooki nie posiadają w ogóle wiatraków? czy to jest dobre rozwiązanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Z dyskiem SSD masz Zenbooka UX303 z i5ulv + 8GB RAM. Do tego zewnętrzny HDD na dane Wiatraków żaden nie posiada, wentylatory większość. Mało jest laptopów półpasywnych - zresztą wysokie temperatury = krótsza żywotność a chyba nie o to chodzi? Edytowane 7 Lipca 2015 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 (edytowane) Obejrzałem kilka modeli przez weekend i do każdego mam jakieś ale :) Asus - głośny klik touchpada i z tego co wyczytałem problemy z grzaniem się. Yoga 3 - najbardziej podoba mi się wizualnie i wagowo ale usunięty rząd klawiszy funkcyjnych powoduje ze zwykłe ALT+F4 powoduję, że muszę robić jakieś dziwne kombo klawiszowe. Na dodatek rozdziałka jest chyba za duża i skalowanie ponoć nie wypada najlepiej. Yoga 2 - kiedy stoi obok 3 nie jest już tak smukła, na dodatek sporo ludzi wspomina o problemach z wifi. Nie widziałem żadnych Delli. Sam już nie wiem na co się zdecydować. EDIT:http://www.x-kom.pl/p/242545-notebook-laptop-13-3-acer-v3-371-i5-5200u-8gb-240-fhd-czarny.html?partnerid=100448925&sm12=NTM=&ts=1434186059&token=b6603c68f7a8283d11f1fcd661ff57c9# Może coś takiego?Matryca matowa FHD, SSD, lekki, 8gbram, wszystkie potrzebne wyjścia. Tylko dlaczego to jest ACER? :( Edytowane 13 Lipca 2015 przez lucas0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laprekuan Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) delle które wlejałem to seria biznes o napradę porządnych aluminiowych obudowych. Gorąco polecam. Jak nie podejdzie to masz bodajże 14 dni na zwrot bez podania przyczyny. Byle tylko filii nie zrywać. Yoga i klawiatura ? No cóż, do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić. JA np nie trawie aktualnie klawiatur niewyspowych a wczesniej nie trawiłem wyspowych. Jak miałem awaria laptopa i zastępczo zacząłem używać ze zwykłą klawą to szału dostawałem. Kwestia przyzwyczajenia się ;) Edytowane 14 Lipca 2015 przez laprekuan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Dzisiaj oglądałem Della 7348 po raz drugi. Wrażenie lepsze niż za pierwszym razem. Obudowa z materiału który nie wyślizguje się z ręki. Jakie SSD wkłada do nich x-kom? Brać u nich czy gdzieś indziej? W każdym mi coś nie pasowało i już zacząłem zastanawiać się nad "głodówką" i zakupem rMBP13, ale to jednak kupa kasy. Do takiego Della mógłbym dokupić jakiś fajny duży monitor Della i korzystać w domu jak już nic nie będę widział na 13' ;-) a i tak kasy zostanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...