Querez Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Witam, Zastanawiałem się ostatnio nad kupnem nowego komputera i przeglądając kolejne zestawy zauważyłem ciekawą zależność. Żaden komputer nie miał jednocześnie procesora marki Intel i karty graficznej ATI (ani procesora AMD i karty GeForce ). Czy przy takim zestawieniu podzespołów następuje spadek wydajności, przegrzewanie, zwarcia itp.? Czy może jest to wyłącznie kwestia gustu informatyków i aktualnych trendów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Jak dobrze wybrać elementy komputera? Poradnik zakupowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Taki wynik w zestawach to raczej efekt aktualnej oferty jednej i drugiej firmy . Są przedziały w których rządzi AMD , są takie gdzie obie firmy ze sobą walczą na wyrównanym poziome a są też przedziały gdzie NV jest górą . A co do zestawów z prockiem Intela + karta AMD/ATI - to źle patrzyłeś , ja w w zestach widzę przynajmniej 4 takie pozycje . W kolejnym zestawie karta ATI/AMD występuje jako alternatywa dla GTX970 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...