Quebo Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 Witam otóż zdecydowałem się zamówić ten zestaw komputerowy: http://www.morele.net/inventory/info/wslRIv/ I mam takie pytanie czy mógł bym użyć do niego tej obudowy: http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-m30-pure-black-spc104-647844/ Mianowicie chodzi mi o to czy będzie pasowała płyta główna jeśli chodzi o przykręcanie oraz o to czy wystarczy na długość karty graficznej. I mam jeszcze takie pytanie czy aby mieć głoś w PC podłączyć głośniki lub słuchawki potrzebna jest karta graficzna, a żeby podłączyć PC wo WiFi jest potrzeba karta sieciowa. Wybaczcie że to taki offtop ale zawsze mnie to ciekawiło. Dzięki. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 (edytowane) Głośniki podłączasz przez wejścia na płycie główniej. Dźwiek idzie z zintegrowanej karty dźwiękowej. Kartę Wifi trzeba sobie dokupić. Popraw tytuł tematu i napisz ile max możesz wydać na zestaw i do czego ma być komputer przeznaczony.. I3 się nie opłaca brać. Lepiej wziać Pentiuma jakiegoś lub dołożyć do i5 4460. W przypadku Penituma można będzie dołożyć do lepszej grafiki, ale tu z kolei 2 rdzenie to trochę mało. Ale przy R9 270 pentium wystarczy. Jednak jak myślisz o komforcie i nowszych grach wskazane jest min i5 jakieś + GTX 960 lub R9 280. Co do obudowy to wziął bym tą: http://www.morele.net/obudowa-zalman-z3-plus-czarna-matx-atx-okno-usb-3-0-605201/ Dostępna od ręki i do tego ma 4 wentylatory w zestawie. Edytowane 5 Lipca 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quebo Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 Głośniki podłączasz przez wejścia na płycie główniej. Dźwiek idzie z zintegrowanej karty dźwiękowej. Kartę Wifi trzeba sobie dokupić. Popraw tytuł tematu i napisz ile max możesz wydać na zestaw i do czego ma być komputer przeznaczony.. I3 się nie opłaca brać. Lepiej wziać Pentiuma jakiegoś lub dołożyć do i5 4460. W przypadku Penituma można będzie dołożyć do lepszej grafiki, ale tu z kolei 2 rdzenie to trochę mało. Ale przy R9 270 pentium wystarczy. Jednak jak myślisz o komforcie i nowszych grach wskazane jest min i5 jakieś + GTX 960 lub R9 280. Co do obudowy to wziął bym tą: http://www.morele.net/obudowa-zalman-z3-plus-czarna-matx-atx-okno-usb-3-0-605201/ Dostępna od ręki i do tego ma 4 wentylatory w zestawie. Jeżeli chodzi o sam zestaw myślę że I3 wystarczy, w najnowsze tytuły na PC nie gram będzie służył do internetu i CS:GO ew. czasem do minecraft. A co jest źle z samą nazwą tematu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 Buda to standard ATX , mieści płyty ATX / mATX tak jak twoja płyta . Karta bez problemu wejdzie , buda mieści karty od długości max. 40 cm a karta ma jakieś 24 cm długości . Do podłączenia słuchawek/głośników/mikrofonu potrzebujesz karty muzycznej - jedną masz wbudowaną w płytę , choć jej jakość nie jest najlepsza . Choć niektóre karty graficzne pozwalają na przesyłanie dźwięku ale tylko na słuchawki/głośniki . Aby podpiąć kompa do neta za pomocą Wifi potrzebujesz kartę sieciową Wifi , czy to wpinaną w port PCI/PCI-e czy to na USB . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quebo Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 Buda to standard ATX , mieści płyty ATX / mATX tak jak twoja płyta . Karta bez problemu wejdzie , buda mieści karty od długości max. 40 cm a karta ma jakieś 24 cm długości . Do podłączenia słuchawek/głośników/mikrofonu potrzebujesz karty muzycznej - jedną masz wbudowaną w płytę , choć jej jakość nie jest najlepsza . Choć niektóre karty graficzne pozwalają na przesyłanie dźwięku ale tylko na słuchawki/głośniki . Aby podpiąć kompa do neta za pomocą Wifi potrzebujesz kartę sieciową Wifi , czy to wpinaną w port PCI/PCI-e czy to na USB . Czyli bez problemu mogę brać tę obudowę i wszystko będzie git ? SilentiumPC Gladius M30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 (edytowane) Można. Ale jest ona nie dostępna. Równie dobra jak nie lepsza jest Z3 Plus która poleciłem. Chyba że to kwestia wyglądu. Nie cytuj poprzednich postów na które odpowiadasz tylko po prostu na nie odpowiedz. Edytowane 5 Lipca 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...