Kyle Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Wyląda mi na to, że w Windows 10 nie działa wysyłanie/pobieranie aktualizacji po sieci lokalnej. Mam dostęp do sieci lokalnej, gdzie komputery pracują w jednej grupie roboczej. Komputerów z Windows 10 jest kilka. Po zaktualizowaniu pierwszego, kolejne tak wolno pobierają aktualizacje, że jestem pewien, że pobierają łatki z internetu a nie z sieci lolalnej (prędkośc internetu 10 Mbit/s, prędkość sieci lokalnej 1000 Mbit/s). Oczywiście w systemie każdego z komputerów zaznaczyłem że aktualizacje są wysyłane z komputera po sieci lokalnej. Jakie są Wasze spostrzeżenia w tej kwestii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farid Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Siema Juz mnie ten system zaczyna wkurzac. Po zainstalowaniu windows 10 mialem profil nazwany x bez imienia nazwiska itp, czy poleczenia z hotmail(bo nie chce i nie chcialem). Po jakis czasie zainstalowalem jedna appke z windows store i zeby to zrobic zalogowalem sie emailem. Od teraz po wlaczeniu komputer loguje sie jakby na maila bo widnieje moje imie naziwsko i musze uzyc emailowego hasla zamiast tego ktore ustalilem po zainstalowaniu system. Udalo mi sie odlaczyc email od komputera ale nadal widnieje na moim komputrze moje imie i nazwisko, takze logowanie wymaga mojego emailowego hasla. Ma ktos jakies pojecie jak cofnac to badziwie i wrocic do mojego anonimowego komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Bo najpierw klikałeś, a później czytałeś. Po zalogowaniu w sklepie jesteś proszony drugi raz o podanie hasła (chyba lokalnego, ale nie jestem pewien, w każdym bądź razie chodzi o polaczenie kont), zamiast tego trzeba nacisnąć zaloguj tylko w tej aplikacji. A teraz jak to odkręcić nie mam pojecia. Pozostaje ci się normalnie logować i czerpać korzyści z użytkowania chmury. Wysłano z Nokia Lumia 920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Jeśli przełączyło cię na logowanie z konta microsoft, to menu start>ustawienia>konta>zaloguj się za pomocą konta lokalnego 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farid Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zadzialalo , dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Po instalacji sterowników do karty graficznej windows nie wstaje tzn. czarny ekran i po kilkunastu sekundach samoczynny restart. Stery pobrałem ze strony nvidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Ta nVidia to daje w sedes. Nie mogę zaktualizować maszyny z kartą 6200 Le z Windows 8.1 do Windows 10, bo "producent nie zadbał o wsparcie w win 10". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Jak na kartę z 2004 roku to i tak ją nieco długo wspierali... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuego3 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Ja mam w starym lapku GO 7600 i tylko stare wersje sterów z visty x64 działają. Ale nie tak, że instalujesz je i już, tylko z "menedzera urządzeń" wskazujesz gdzie znajduje się sterownik i o dziwo wszystko się instaluje i karta się identyfikuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Kolejny przypadek:Po instalacji sterowników do Intel HD (windows update), po restarcie kolorowe artefakty na całym ekranie:- na tablecie (Atom Z3xxx) miałem pionowe kreski - na desktopie mrugające kolorowe planszeKolejny restart i komp śmiga ok, problem jednorazowy;Świeży desktop na i5-4460 @ IntelHD / B85 pł główna / Win 10 HP 64bTak z większych ciekawostek i wciąż zostaję przy Win 8.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja aktualizowałem maszyny z integrami z procesorów pentium G860, G3420 lub 3440 , z Win 7 jak i 8.1 do 10, to nie było problemu z tymi grafikami Intela przy sterownikach z Windows Update. Wszystkie systemy 64 bit w wersji Pro. Jedyny problem z grafą jak do tej pory, to odmowa aktualizacji z Win 8.1 do 10 przy nVidia 6200 LE . Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Po dzisiejszym Cumulative Update, niestety pojawiły się przycięcia podczas oglądania filmów czy materiałów zgranych z Youtube. Obraz potrafi nieoczekiwanie zatrzymać się, a dźwięk szarpać. Rodzaj odtwarzaczs nie gra roli. Co ciekawe, pod Edge mam 3-5% (czasem skoczy do 10%) obciazenia CPU - zero przyciec, plynnosc i jakosc idealna. Zapomniałem napisać o tym wcześniej. Wystarczył zwykły restart - po nim, problem zniknął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) Laptop Dell E7240 Touch, Windows 10. Zamykam klapę laptopa (usypia się), po ponownym otwarciu laptopa i wybudzeniu go procesor działa cały czas na taktowaniu 580Mhz. Dopiero ponowne uruchomienie laptopa rozwiązuje problem. Wszystkie sterowniki mam zainstalowane, spotkał się ktoś z takim problemem? Dodam że jak laptop jest podpięty do zasilania to nie ma z tym problemu. BIOS najnowszy, wszystkie sterowniki w device managerze zainstalowane. Edytowane 15 Sierpnia 2015 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2015 (edytowane) Pomyłka. Do usunięcia. Edytowane 15 Sierpnia 2015 przez maker3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Jak by ktoś chciał nieco odchudzić system z apek, to tutaj skrypt: http://www.hwinfo.com/misc/RemoveW10Bloat.htm U mnie to działa i jest przejrzyściej. Menu start "wszystkie programy" odchudzone :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Przeszedłem z win7 na windows 10. Praktycznie od pierwszych dni mam komunikat "System Windows wykrył problem z dyskiem twardym", który nigdy nie wystąpił w windows 7. Dysk sprawdzony w HD tune, nie ma żadnych błędów, status ok. Czy win10 może nie współpracować ze starszymi dyskami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) Widocznie diagnostyka twierdzi, że dysk ma jakieś problemy z sektorami. Sprawdź dysk pod kątem relokowanych sektorów. Ten komunikat jest generowany stąd: Możesz to zatrzymać, wyłączyć lub usunąć. To tylko sprawdzanie/diagnostyka dysków. Bez niej system normalnie pracuje, tylko nie dostaniesz powiadomienia o uszkodzeniu dysku, jeżeli usuniesz tą aplikację. Edytowane 16 Sierpnia 2015 przez leven 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Dysk nie ma uszkodzonych sektorów, ani innych błędów, dlatego dziwi mnie ten komunikat. Wolałbym żeby diagnostyka działała, ale pewnie ją wyłączę. Dzięki za wskazanie miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Diagnostyka dysku działa na podstawie danych ze SMART wiec musi sie cos tam dziać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Mam w domu dysk WD500AAKS, który dziala, ale ma uszkodzone sektory. Diagnostyka dysku w systemie też monituje, aby zrobić kopię dysku, bo jest uszkodzony. Wyłączyłem diagnostykę do czasu, aż kupiłem nowy dysk, bo nie dało się normalnie pracować przez te ostrzeżenia. Musisz przeskanować dysk np. w MHDD odnośnie uszkodzonych sektorów, tylko sobie nie skasuj danych ! Najlepiej zrób kopie dysku. Dokładnie poczytaj instrukcję MHDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Jedyny błąd jaki mam w smart to: (C7) Ultra DMA CRC Error Count - (data 2), który jest od kilku lat (za słabo dociśnięty kabel). Wiec nawet nie zwracałem na niego uwagi, to pewnie od tego te komunikaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Wymień ten kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Z kablem wszystko ok, błąd wystąpił kilka lat temu i już został w zapisie smart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 To nie Realokowane Sektory by zapis pozostawał. Zmień kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Czy działa komuś z Was dostarczanie aktualizacji między komputerami w sieci lokalnej? Sądząc po prędkości z jaką są pobierane aktualizacje, u mnie to nie działa (nawet jak kilka komputerów w sieci lokalnej ma już najnowsze łatki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 A udostępnianie plików i wykrywanie urządzeń w sieci lokalnej masz włączone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) C7 kumuluje się w czasie życia dysku (nie maleje samo z siebie). Jeżeli faktycznie ta diagnostyka tak reaguje na błędy CRC to albo patch wydadzą albo ludzie masowo będą to wyłączać. Edit: albo nagle na rynku będzie dużo fajnych dysków do kupienia, jedynie z powodu kilku błędów CRC. Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Mój obecny dysk HDD ma kilka miesięcy i mam jeden błąd CRC. Spowodowany on jest moim głupim posunięciem, bo podczas testu niechcąco wyłączyłem nie ten kabel SATA i już jest lipa. Do teraz w statusie dysku mam wpisany błąd, ale jego liczba nie rośnie. To oznacza, że dysk jest sprawny, kabel jest sprawny, kontroler na mobo jest sprawny. Diagnostyka nie monituje o problemach związanych z błędem CRC. Autor problemu musi mieć w jakiś inny sposób uszkodzony dysk, skoro diagnostyka krzyczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
043645607238 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) x Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez ZZacny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Po roku nie ma już darmowej aktualizacji i jak będziesz chciał WIN10, to musisz go kupić. Teraz możesz się wrócić do WIN8.1 bez problemów. http://www.sciagnij.pl/programy/1,93141,18465592,windows-10-jak-powrocic-do-windows-8-1-poradnik.html 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...