skus Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Pytanie. Zaktualizowałem Windows 7 do 10-tki przy pomocy programu media creation tool. Wszystko przebiegło pomyslnie nie wpisywałem żadnych kluczy system był aktywny. Niestety wystąpił problem z jedna ważna aplikacją dla mnie i postanowiłem przeinstalować jeszcze raz system. Użyłem do tego instalki która została pobrana przez MCT. Teraz za chiny nie mogę aktywować systemu. Wpisuję klucz z Windows 7 i nic, dostaję kod błędu 0xc004f050. Jest jakieś rozwiązanie? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Nie wpisywać klucza podczas instalacji. Było powtarzane wiele razy. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Możesz spróbować zainstalować nowszy build insider chyba jakoś ~10565 lub nowszy, albo wersje RTM threshold 2 (10586). Uaktualniony system aktywacji pozwala wpisać od razu klucz z w7/8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skus Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 A ten który pociągnął mi MCT nie jest najnowszym buildem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) instalacja win10 na moim win8. NIE IDZIE TEGO USUNAC !!!Folder windows.bt usuwac z poziomu admina, po usunieciu robi auto odzyskiwanie...Robilem juz "take ownership" przez rejestr.Usunalem KB3035583 Odblokowywalem plik takze.I ciagle to samo, usuwam i robi auto recovery... Edit: Jestem ..... bo nie mam miejsca na SSD na istotne pliki, i nie mam czasu. Edytowane 10 Listopada 2015 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2015 Zaktualizowałeś kompa do W10? czy sie rozmyśliłeś i chcesz usunąć instalkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Nie aktualizowalem. Mam folder ktory sam sie backupuje po usunieciu. Bawie sie juz 1.5h i nie moge tego ruszyc.Mam czas do 17:30 zeby przekopiowac 39gb danych po grupie domowej przez wifi. Zajebiscie. Edytowane 10 Listopada 2015 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2015 Próbowałeś poprzez opcje zaawansowane oczyszczania dysku czy walczysz z tym wyłącznie na piechotę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Juz przerabialem. Dlatego wlasnie jestem zmeczony tematem. Nadal robi sobie instant backup. Nawet po /take ownership/ w rejestrze dla calego folderu. Edytowane 10 Listopada 2015 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Taka mala ciekawostka niezwiazana z Windowsem 10 na PC. Dzis pojawila sie aktualizacja do Xbox One, w ktorej byl zawarty Windows 10 Threshold 2 :) Aktualizacja miala wielkosc okolo 1200MB. Po jej instalacji Windows 8 zostal zastapiony przez 10 TH2. PS. Dziś reinstalowałem Dziesiątki (po upgradzie z Windows 7) na dwóch laptopach - tym razem w trybie UEFI. Pomimo SSD, teraz obie Dziesiątki startują w ciągu czterech sekund - od momentu naciśnięcia przycisku "Power". Jest moc! :) Acha, podczas ponownej instalacji (od zera) nie wpisywałem kluczy produktu. OS aktywował automatycznie klucz licencyjny. Bez względu czy używalem użytkownika lokalnego czy konta Microsoft. PS. TH2 1511, 10586 u mnie pobiera się w Windows Update. Edytowane 12 Listopada 2015 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 TH 2 już dostępny ale aktualizacja mówi że nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 home ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 jakim cudem masz ? mi pokazuje urządzenie aktualne lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Sprawdź czy nie masz zaznaczonej opcji "Defer Updates", która może odsuwać w czasie instalację TH2. Godzinę temu zainstalowałem Threshold 2 na Windows 10 Pro. To w zasadzie instalacja typu upgrade, ponieważ "stary" Windows 10 trafia do folderu "Windows.old". C:\WINDOWS\system32>verMicrosoft Windows [Version 10.0.10586] Microsoft Windows Version 1511 (OS Build 10586.3) Z pierwszych zgrzytów. Przestał działać u mnie ThinkVantage Power Manager. Dziesiątka TH2 permanentnie blokuje dllki i exeki oraz podaje stosowny komunikat braku kompatybilności. Na razie żadne sztuczki nie pomogły. Na forum Lenovo i największych thinkpadowych wrze. Użytkownicy Thinkpadów są bardzo niezadowoleni, że Lenovo wydaje świeży sterownik dla Power Managera dla Windows 10 do zarządzania energią i baterią - natomiast całkowicie ignoruje aplikację do jego konfiguracji - ThinkVantage Power Manager. Który oficjalnie jest kompatybilny z Windows 7, ale po drobnych korektach działał też bez zarzutu na "Windows 10 - 10240". Edytowane 12 Listopada 2015 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Miałem zaznaczone to ale po odznaczeniu nie idzie dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Zatrzymaj usługę Windows Update, następnie wyczyść zawartość foldera: C:\Windows\Software Updates\ i włącz usługę, a następnie sprawdź czy wyszuka poprawki (zacznie pobierać i instalować). Jeśli ta operacja nie pomoże, zrestartuj po niej peceta i po restarcie sprawdź czy znajdzie nowe poprawki w tym TH2. PS. Zauważyłem, że niski poziom naładowania akumulatora wstrzymuje pobieranie TH2 (powinien pojawić się w Windows Update stosowny komunikat). Ale to oczywiste skoro to upgrade Windowsa. Edytowane 12 Listopada 2015 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 u mnie nie działa , czytam po necie że jednym się znajduje innym nie , losowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Jak już ktoś zainstalował aktualizacje to sprawdzcie czy działa normalnie przełaczanie między trybem samolotowym a wifi bo u mnie te opcje działają chyba nie do konca tak jak powinny. JUz na starcie system wstał z ikonką samolotu(zamiast sieci) przy jednoczesnie aktywnym i działającym połączeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmx0 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Coś jest nie tak. Zainstalowałem aktualizacje, niby wszystko super działa, kilka restartów i ok. Wyłączyłem komputer i wyszedłem z domu. Po paru godzinach, jak wróciłem, chcę odpalić, ale widzę, że dostaje freeza przy ładowaniu windowsa (w trybie awaryjnym też). Zresetowałem bios i ruszył. Teraz żeby Windows się ładował i działał muszę zmniejszyć OC na CPU do 4,5GHz :( EDIT: Przyjrzałem się temu dokładniej i nie chodzi o częstotliwość cpu a o częstotliwość NB. Każda inna wartość niż stockowe 2200MHz powoduje freez Edytowane 12 Listopada 2015 przez michalmx0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 (edytowane) u mnie dalej nie znajduje hehe , usunąłem nawet kilka poprawek żeby sprawdzić czy aktualizacje działają i działają ściągnął i zainstalował je ponownie ale TH2 jak nie było tak nie ma :D Zagadka rozwiązana : Microsoft says that if you’ve upgraded to Windows 10 in the last 31 days you won’t be offered the update to 10586 from 10240 just yet. The reason, it says, is so that you have the option to roll back to your previous operating system. Although this might frustrate some, there is a workaround that might get the latest version on your computer quicker. Komu nie znajduje TH2 niech ściągnie i uruchomi aktualizator ręcznie: http://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 i opcja Upgrade now. Edytowane 13 Listopada 2015 przez Polar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 Jak już ktoś zainstalował aktualizacje to sprawdzcie czy działa normalnie przełaczanie między trybem samolotowym a wifi bo u mnie te opcje działają chyba nie do konca tak jak powinny. JUz na starcie system wstał z ikonką samolotu(zamiast sieci) przy jednoczesnie aktywnym i działającym połączeniu. Mogę potwierdzić, że u mnie tryb samolotowy działa bez zarzutu. Przy czym nie mam zainstalowanego pakietu do obsługi WiFi, BT i WWAN od Lenovo. Teoretycznie mogłoby się to pogryźć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 u mnie dalej nie znajduje hehe , usunąłem nawet kilka poprawek żeby sprawdzić czy aktualizacje działają i działają ściągnął i zainstalował je ponownie ale TH2 jak nie było tak nie ma :D Zagadka rozwiązana : Microsoft says that if you’ve upgraded to Windows 10 in the last 31 days you won’t be offered the update to 10586 from 10240 just yet. The reason, it says, is so that you have the option to roll back to your previous operating system. Although this might frustrate some, there is a workaround that might get the latest version on your computer quicker. Komu nie znajduje TH2 niech ściągnie i uruchomi aktualizator ręcznie: http://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 i opcja Upgrade now. czyli jak użyje media creation tool to będzie kompilacja 10586 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 tak u mnie już normalnie działa To w zasadzie nie jest update tylko tak jakby nowa wersja systemu i tworzy się Windows.old i inne tempy. Więc jak ktoś ma mało zainstalowane na dysku to niech lepiej ściągnie sobie najnowsze iso zrobi format i zainstaluje na czysto najnowszą wersję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 (edytowane) tak u mnie już normalnie działa To w zasadzie nie jest update tylko tak jakby nowa wersja systemu i tworzy się Windows.old i inne tempy. Więc jak ktoś ma mało zainstalowane na dysku to niech lepiej ściągnie sobie najnowsze iso zrobi format i zainstaluje na czysto najnowszą wersję. właśnie przed chwilą zassałem na pena , instalka jak wrócę z pracy , mam nadzieje że obędzie się bez problemów. Edytowane 13 Listopada 2015 przez masin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 Na szczęście wszytko śmiga dobrze żadnych problemów. W F4 żadnych spadków wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 (edytowane) ciekawe jak z tą aktywacją za pomocą nr z 7 albo 8 bo nie chce mi się robić "aktualizacji" przed czystą instalacją. zainstalowałem na czysto , działa key z win7 Edytowane 13 Listopada 2015 przez masin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 Mogę potwierdzić, że u mnie tryb samolotowy działa bez zarzutu. Przy czym nie mam zainstalowanego pakietu do obsługi WiFi, BT i WWAN od Lenovo. Teoretycznie mogłoby się to pogryźć ;) A jednak... Jak włączysz tryb samolotowy to możesz też kliknąć w ikonke wifi i go aktywować na trybie samolotowym. Nie wiem czy wczesniej tez tak to działało, bo nie zwróciłem na to uwagi. W 8.1 żeby tak zrobić trzeba było się świadomie przeklikać przez ustawienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 Pytanie czy dalej występuje problem z aktywacją przy zmianie biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...