JaC57 Opublikowano 19 Czerwca Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca Nie możesz kodu z win 10 wpisać do win 11. Zainstaluj win10 i dopiero będziesz mógł przejść na win 11, 2 m-ce temu robiłem też to samo na nowym sprzęcie. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca Oczywiście, że można. Na etapie instalacji nawet klucz z Windows 7 zadziała. To że później aktywacja nie przejdzie to inna para kaloszy. Microsoft już jakiś czas temu zmienił politykę w tym względzie.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca (edytowane) W dniu 19.06.2025 o 15:07, JaC57 napisał(a): Nie możesz kodu z win 10 wpisać do win 11. Zainstaluj win10 i dopiero będziesz mógł przejść na win 11, 2 m-ce temu robiłem też to samo na nowym sprzęcie. Może wpisać kod z win 10 do win 11, ale licencja Windows i przypisanie jej do konta Microsoft na starym PC, by powiązać ją z nowym PC, co rozwiązuje problem tego tematu, to zupełnie inna para kaloszy. W dniu 19.06.2025 o 12:14, marsonpl napisał(a): A co jeśli mam konto lokalne? Konto lokalne tutaj nie pomoże. W dniu 19.06.2025 o 12:14, marsonpl napisał(a): Ponadto to inny fizyczny sprzęt to na jakiej podstawie miałby aktywować na nim system skoro nigdy na tej konfiguracji windowsa nie było a klucz już na etapie instalacji nie jest akceptowany? Na podstawie licencji przypisanej do konta Microsoft (nie lokalnego). Edytowane 21 Czerwca przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marsonpl Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca Dziękuję za odpowiedzi, zamówiłem już Windowsa 11, trudno się mówi, pozostaje mieć nadzieje, że za jakiś czas nie będę żałował decyzji o ponownym wydaniu 550 zł. Swoją prywatność cenię bardziej niż te 500 zł i wolę korzystać z konta lokalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak_PL_GDA Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca Na pocieszenie napiszę ci że też to przerabiałem, i też nic nie zdziałałem. A co do prywatności: W jakim TY świecie żujesz? 🤣😂😊 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca (edytowane) 44 minuty temu, marsonpl napisał(a): Dziękuję za odpowiedzi, zamówiłem już Windowsa 11, trudno się mówi, pozostaje mieć nadzieje, że za jakiś czas nie będę żałował decyzji o ponownym wydaniu 550 zł. Swoją prywatność cenię bardziej niż te 500 zł i wolę korzystać z konta lokalnego. Konto Microsoft używa się tylko do zarządzania licencją, a później możesz korzystać tylko i wyłącznie z konta lokalnego, a połączenie z kontem Microsoft "wylogować" z systemu🙂 17 minut temu, Krzysiak_PL_GDA napisał(a): Na pocieszenie napiszę ci że też to przerabiałem, i też nic nie zdziałałem. 1) na starym PC z np. Windows 10, zakładasz konto Microsoft i logujesz się na nie "systemem" powiązując licencję systemu z kontem M$. 2) na nowym PC normalnie instalujesz od razu Windows 11 (jak zapyta o klucz, to możesz wpisać stary, lub nie wpisywać wcale - nieistotne chyba), następnie logujesz się na wcześniej założone konto Microsoft, wybierasz przypisanie licencji do nowego PC ("odpinana" jest od starego PC) i normalnie używasz, nawet zakładając konto lokalne i odpinając zalogowanie do Microsoft. Edytowane 21 Czerwca przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 22 Czerwca Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca A dodatkowo aktywacja potrafi wskoczyć dopiero np. na drugi dzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano 22 Czerwca Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca mi po aktualizacji bios system zostal zdezaktywowany i kod nie mogl zostac przyjety. powiedziaale fuck it i wykorzystalem https://github.com/massgravel/Microsoft-Activation-Scripts , nie bede sie kopal z supportem, ktory co chwile odpowiada to samo tylko przez ina osobe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 22 Czerwca Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca Kupiłem płytę na Z790 (chcę wypróbować nadchodzącego Bartleta) i po postawieniu systemu na nowej mobo, brak aktywacji. ALE od czasu Visty mam założone konto MS i tam zawsze po zmianie płyty i systemu po zalogowaniu się na konto MS (login + hasło) i wejście w opcje pomocy, natychmiast system zostaje aktywowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pospo Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca (edytowane) Microsoft w październiku udostępni nowa darmową metodę przedłużenia aktualizacji Windows 10 o rok. Normalnie kosztuje to 30 dolarów. Mamy mieć możliwość wydania 1000 punktów na ten cel na stronie lub aplikacji Bing rewards która też jest dostępna na Android. Punkty można zbierać już od dzisiaj. Po 10 minutach przeglądania za pomocą aplikacji Bing uzbierałem 90 punktów. Myślę że maksymalnie miesiąc korzystania parę minut dziennie jest warte zachodu. W tym są nagrody np kod allegro o wartości 50zł, tu trzeba miec już jeśli dobrze pamiętam 7k punktów. Ja na pewno skorzystam. Edytowane 26 Czerwca przez Pospo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NatanFaleńczyk Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca (edytowane) Jest już news na ten temat, a same punkty można zbierać od dawna 🙂 https://www.purepc.pl/nie-chcesz-rezygnowac-z-windows-10-zaden-problem-zostan-z-nim-na-dluzej-microsoft-oferuje-nowe-opcje Przy okazji, to nie w październiku, a mowa o lipcu-sierpniu. Edytowane 26 Czerwca przez NatanFaleńczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...