Polar Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Tylko media creation?? ja robiłem przez media creation to będzie bez różnicy, ta aktualizacja i tak przeinstalowuje cały system 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Dokładnie, MCT z opcją zachowaj dane i aplikacje nie różni się niczym od Windows Update. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogibeer Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zna ktoś może przyczynę dlaczego windows 10 nie wspiera określonych rozdzielczości i odświeżania? Sytuacja wygląda tak, że na tej samej konfiguracji sprzętowej na windows 7 jestem w stanie ustawić 2560x1440@60hertz a na windows 10 juz nie. Dell prec. m6600 firepro m6100 i7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 Czy w Windows 10 wersji EDU da się wyłączyć telemetrię i automatyczne updaty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2015 Enterprise będzie dobry do użytku domowego z możliwością wyłączenia zbędnych opcji / większą kontrola nad systemem czy lepiej wrzucić Pro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2015 Czy to możliwe że po jakiejś aktualizacji komputer nie chce się uruchomić? Odpalam kompa, ładuje post z biosu i się wyłącza dosłownie przed ukazaniem się tego kręcącego kółeczka. Włącza się czasami dopiero za 4 razem. Bios zaktualizowany, płyta z podpisu. Wysłane z mojego SM-G900F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiAWX Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 Ciekawe. Zmuszają do 10 https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/3wp68r/microsoft_is_getting_aggressive_in_wanting_people/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaAnna Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 Długo się zastanawiałam, czy skorzystać z aktualizacji do Win 10, ale póki co zostanę przy 8 - jest wszystko, co mi potrzeba i na chwilę obecną, pewnie nie tylko ja, nie skorzystam z tej okazji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 Niedługo pr0 hipstersko będzie nie posiadać Windowsa 10. Dziwne podejście macie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Długo się zastanawiałam, czy skorzystać z aktualizacji do Win 10, ale póki co zostanę przy 8 - jest wszystko, co mi potrzeba i na chwilę obecną, pewnie nie tylko ja, nie skorzystam z tej okazji :) Ja bym jednak zaktualizował a potem wrócił do Windows8. Dzięki temu nie będziesz musiała płacić za upgrade tej maszyny gdy minie czas darmowej aktualizacji. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez katoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 Ja proponuje wrócić do XP jak wszystko działa. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2015 I ja po 7 miesiącach na 10 wracam do 8.1. Na dzień dzisiejszy 10 to shit. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2015 Dla mnie największe nieporozumienie to 8 i 98. Ale co kto uważa. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogibeer Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zna ktoś może przyczynę dlaczego windows 10 nie wspiera określonych rozdzielczości i odświeżania? Sytuacja wygląda tak, że na tej samej konfiguracji sprzętowej na windows 7 jestem w stanie ustawić 2560x1440@60hertz a na windows 10 juz nie. Dell prec. m6600 firepro m6100 i7 Czysta instalacja windowsa 10 bez dostępu do internetu + najnowsze sterowniki radeon-crimson rozwiązały problem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Czysta instalacja windowsa 10 bez dostępu do internetu + najnowsze sterowniki radeon-crimson rozwiązały problem. Po apdejcie z 8 na 8.1 na kilku kompach, za jedynie słuszny sposób na posiadanie nowszego Windowsa uważam czystą instalację właśnie. Edytowane 19 Grudnia 2015 przez pc_max 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ktoś miał jakieś większe problemy ze stabilnością 11082? Bo jestem pod wrażeniem jak mnie wysypuje przy W3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawela77 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 Witam wszystkich na forum... mam pytanie odnosnie narzedzia MCT, odnosnie wersji jezykowej.... laptop z preinstalowanym win10home jest w wersji angielskiej... natomiast chcialbym pobrac obraz iso polskiej wersji jezykowej i go zainstalowac.... czy w ten sposob nie strace licencji, bo przy probie pobrania iso od razu wyskakuje mi ostrzezenie ze tak sie stanie. Nie wiem czy jest jakas roznica w pracy w systemie win10 z polskiej instalki a dokonanej nakladki jezykowej.... aczkolwiek w win8 czasami zdarzaly sie problemy ze wyswietlal napisy po angielsku.... bardzo prosil bym o pomoc bo z tego laptopa bedzie korzystac osoba ktora wogole nie zna angielskiego... a nie bardzo bede w stanie zawsze pomoc, dlatego wolalbym czysta polska instalke... o ile jest mozliwe takie rozwiazanie.... jesli da sie to jakos obejsc rowniez prosilbym o jakies wskazowki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 Z ciekawości, miał ktoś problemy z aktywacją systemu po zmianie płyty głównej? W ogóle ktoś coś takiego robił? W sensie miał 10 i zmieniał mocno sprzęt? Z tego co widzę, to w razie problemu z aktywacją jedyna opcja to kontakt tel z m$. A z tego co poczytałem na sieci, to konsultant rozkłada ręce i mówi aby kupić nowy klucz. Przy 7 nie było problemu, bo tam był automatyczny system aktywacji i wszystko szło bez problemu, a tutaj takiej opcji widzę nie ma. A nie widzę opcji wydanie 1200 zł na wersję pro box. Bo oem nie ma sensu, bo nie będę co 2 lata kupował nowej windy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zadzwoń na infolinie i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 Pytam z ciekawości, bo może już ktoś miał z tym doświadczenie. Tutaj dużo osób regularnie wymienia podzespoły, stąd pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 Szybszą i pewniejszą odpowiedź uzyskasz na infolinii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K4cp3r Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2015 witam, noszę się z zamiarem kupna systemu. polecacie tego Windows 10 czy jednak lepiej wziąć Windows 8.1 ? poradzi ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Bez sensu kupować teraz 8.1, nawet jeśli jest tańszy. Do końca lipca masz aktualizację, a potem jak zmienisz komputer to klops. Wysłano z Lumia 920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Witam. W tej chwili działam na W7 Ultimate x64, chciałbym za pomocą narzędzia Windows 10 Media Creation Tool uaktualnić system do W10. W związku z tym mam pytania. Czy W10 zainstaluje się na tej samej partycji, na której mam W7? Czy W10 zostanie postawiony obok W7, czy usunie siódemkę i zastąpi ją? Czy programy i aplikacje, które obecnie mam zainstalowane (np. Foobar2000, Kodi, IfranView itp.) pozostaną do użytku na W10, czy będę musiał wszystko instalować ponownie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 aktualka oznacza, ze robiony na dysku C jest folder Windows.old i tam laduje stary windows. Nowy windows zastepuje stary i wszelkie pliki i programy powinny zostac zachowane - chociaz 10 lubi czasami jakis program odinstalowac z "powodu" braku kompatybilnosci, a mimo to program po ponownym zainstalowaniu smiga bez problemow. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) aktualka oznacza, ze robiony na dysku C jest folder Windows.old i tam laduje stary windows. Nowy windows zastepuje stary i wszelkie pliki i programy powinny zostac zachowane - chociaz 10 lubi czasami jakis program odinstalowac z "powodu" braku kompatybilnosci, a mimo to program po ponownym zainstalowaniu smiga bez problemow. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedno: ten folder Windows.old ma służyć do ewentualnej chęci powrotu do poprzedniego systemu? W ogóle jak taki powrót przebiega? Czy Twoim zdaniem, Quave warto przesiąść się z 7 na 10? PCta używam przede wszystkim jako HTPC (filmy, seriale), muzyka i przeglądanie netu. W gry nie gram. Edytowane 4 Stycznia 2016 przez Heisenberg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 Siedze juz od poczatku insiderow. Za czasow bety mialem problemy z menu, ale teraz wszystko smiga ok. Roznicy w dzialaniu wislkiej nie ma, no moze szybciej sie uruchamia. W sumie to taka usprawniona 8'ka. Z poczatku moze denerwowac kilka "fiuczerow" do zarzadzania okienkami. Ale za do dodatkowe pulpity moga sie przydac. Jeszcze zalezy jak sie zapatrujesz na inwigilacje ms ;) Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 Inwigilacje mozna zgasic jednym programem a jeszcze duzym plusem 10tki jest to ze zajmuje o wiele mniej miejsca niz 7.po instalacji, wersja pro x64 zajmuje w granicach 11/12 gb gdzie 7ka potrafila zajmowac 3x tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Zaktualizowałem do W10 Pro. Wszystko poszło bez problemu. Wszystkie aplikacje nie tknięte. Mam tylko jedno pytanie. Mianowicie chodzi mi o okienko szczegółów. Czy istnieje możliwość ustawienia żeby to okienko znajdowało się na dole? Tak jak w W7. Mam też pewien problem. Otóż kilka razy pojawił mi się komunikat o braku dostępu do danej aplikacj, np. dzisiaj do Windows Defendera. W ogóle mam go wyłączonego, a sam nie wyłączałem. Dodam, że tylko ja korzystam z komputera. Chyba, że nie mam pełnych praw administratora? Jak ktoś wie jak nadać pełne prawa to proszę o pomoc. Oto screen komunikatu: Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Heisenberg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 okienko szczegulow to masz na mysli w eksploratorze plikow? u gory gdzies sa ikonki do wlaczania bocznego i dolnego paska, przynajmniej w starych buildach tak bylo ;) Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...