Skocz do zawartości
lehronn

zasilacz do i5 4460 + radeon 390 lub 290x

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Posiadam aktualnie zasilacz Corsair VS550 i chcę zakupić kartę graficzną, w grę wchodzą RADeon 390, 290X firmy Gigabyte lub ewentualnie jakiś Geforce 970.

Czy zakładając że komputer posiada i5 4460, 8gb w jednej kości balistix RAM, dysk 2tb hdd, w przyszłości jakiś ssd oraz dvdrom zasilacz ten podoła tym kartom? Jeżeli nie to jaki powinienem zakupić? Nie planuję niczego podkręcać.

Wiem że dla 290x jest zalecany 600, ale widziałem że przy budowie comiesięcznych zestawów redakcja nie trzyma się takich zaleceń zbyt twardo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak po prostu? :) właściwie o taką odpowiedź mi chodziło - ale jakoś mnie nie uspokoiłeś, widzę że w Twojej stopce że sam masz dużo większy zasilacz przy geforce 970 która uchodzi za mniej prądożerną względem radeonów które mnie interesują.

Do tego dolicz hdd ssd i dvd. :(

Dzwoniłem do jednego serwisu PC i powiedzieli że zalecany zasilacz jest 600 i basta... ;/

Edytowane przez lehronn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na czym bazujesz? szukam w internecie po polsku i angielsku i nikt dla takiego zestawu jak ja mam nie napisał żadnych konkretów.

Chciałbym żeby odezwał się też ktoś kto taką kartę i podobny procesor posiada (bez obrazy ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie da radę.

Na moim 550W jakiś czas wisiał nieco słabszy (o bodaj 25W) 280X.

290 miałem na testach tydzień i też śmigał spokojnie.

EDIT: a sory, chodzi o 290X, to jest jakieś 40W.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi