bartek1110 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Chcę kupić ten dysk. Wyczytałem jednak ( w sumie to tylko jedna opinia, ale lepiej zapytać) że instalator Win 7 nie widzi tego dysku. Czy to prawda? Jakoś na razie nie śpieszy mi się do Windowsa 8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Bujda. Stawiałem niedawno Siódemkę na takim nośniku i nie było żadnych problemów. Co istotne? Pendrive podpiąć do USB 2.0*, wtedy wszystko powinno być ok ;) *chyba, że korzystasz z płytki :P Edytowane 7 Lipca 2015 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 System mam na płytce. :) Też mi się to nie do końca wydawało prawdą, ale zawsze lepiej się upewnić niż się potem zdziwić mając już kupiony dysk :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 w razie coś zawsze masz 14 dni na zwrot ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Fakt. Jednak lepiej aby nie trzeba było korzystać z tej opcji. :) Mam też nadzieję, że teraz już te dyski są bardziej żywotne :) niż wczesne wersje. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 na pewno, zresztą jeśli martwi cie żywotność to możesz zainteresować sie Intelami lub 850 EVO mają po 5 lat gwary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Trochę za drogie :) Ten powinien dać radę. :) Az mnie ciekawi czy to będzie rzeczywiście taki "szał" jeżeli chodzi o przyspieszenie systemu :) Edytowane 8 Lipca 2015 przez bartek1110 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Parę złotych więcej jest MX 200 http://allegro.pl/promocja-tylko-60-sztuk-crucial-mx200-250gb-i5501247304.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2015 W sumie najbardziej zależy mi na żywotności takiego dysku. Może być nawet nieco wolniejszy (jak na standardy ssd) od innych, ale by był żywotny. Oczywiście w cenie której mogę podołać. więc tak do 500-600 zł. :) Jeżeli można prosiłbym o kilka propozycji. I czy kupować w morele czy innym sklepie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2015 W sumie najbardziej zależy mi na żywotności takiego dysku. Może być nawet nieco wolniejszy (jak na standardy ssd) od innych, ale by był żywotny. Prędzej wymienisz ten dysk na jakiś nowy większy niż go zajedziesz, to już nie są czasy pierwszych SSD. Chyba, że padnie fizycznie to już na to nie ma rozwiązania - to może stać się z każdym dyskiem. Co do miejsca zakupu to sprawdź też ceny w lokalnych sklepach, często jak doliczysz koszt przesyłki to wychodzi prawie tyle co w sklepach internetowych. A zawsze w razie W gwarancje masz na miejscu i nie musisz nic odsyłać (czytaj ponosić kosztów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2015 Sprawdzałem ,ale jakoś n opisach nie znalazłem. Czy ten dysk MX200 ma coś w stylu przejściówki lub adaptera 3.5 cala aby zamontować go w obudowie stacjonarnej. Czy trzeba osobno dokupić? Chyba raczej zamówię w online. Mieszkam w pobliżu mniejszych miast. Tutaj raczej takie dyski to na zamówienie., dojazd do większego miasta wyjdzie mnie zapewne tyle co opłata za przesyłkę. Popytam jednak na wszelki wypadek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2015 Ten Crucial nie ma adaptera 2,5" > 3,5" , jak chcesz zamontować dysk na sztywno w zatoce 3,5" to musisz kupić adapter np. taki lub taki . Brał bym ten drugi adapter , kupiłem adapter do swojego SSD z linka 1 i niestety ciężko go zamontować , na szczęście okazało się ze SSD którego kupiłem ( Transcen SSD370 ) ma dołączony adapter w zestawie , w dodatku o wiele lepszy niż ten z linka 1 . Inna opcja to kupić SSD który ma już dołączony adapter np. wspomniany Transcend , wersja 256GB kosztuje 389 zł , zyskujesz 6GB więcej i adapter a płacisz tylko kilka zł więcej . Chyba że masz już obodowę przystosowaną do montażu dysków 2,5" ( w tym SSD ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2015 Ten dysk Transcenda występuje chyba w dwóch wersjach. w aluminiowej obudowie i (o ile się nie mylę) plastikowej lub coś w ten deseń. Która wersja lepsza? Dzięki temu adapterowi w zestawie cyba bym się na niego przestawił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Prędzej wymienisz ten dysk na jakiś nowy większy niż go zajedziesz, to już nie są czasy pierwszych SSD... Nawet pierwsze były wystarczająco żywotne. Problem trwałości to MIT powstały od samego początku konsumenckich SSD... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 wbrew pozorom te starsze (nie najstarsze) dyski są bardzo dobre i w testach rzeczywistych potrafią dorównać nowym SSD, są na dobrych kontrolerach i kościach MLC bez oszczędzania 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Sprawdzałem ,ale jakoś n opisach nie znalazłem. Czy ten dysk MX200 ma coś w stylu przejściówki lub adaptera 3.5 cala aby zamontować go w obudowie stacjonarnej. Czy trzeba osobno dokupić?Adapter nie jest niezbędny, SSD może działać w dowolnej pozycji, nawet wisząc na kablach. Możesz go przykręcić chociażby do zatoki 3.5" ;) Nawet pierwsze były wystarczająco żywotne. Problem trwałości to MIT powstały od samego początku konsumenckich SSD...Co więcej, zdarzają się osoby o niemałej wiedzy dot. komputerów, które tak uważają. Parę dni temu sporo rozmawiałem z kimś takim, na dodatek korzystającym na co dzień od X lat z [brzydkie określenie na linuksa]a. Padło z jego strony "nie chcę [nawet na system], zajadę taki nośnik zapisami". Smutne, sami pozbawiają się tego, co najlepsze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 MX200 to słaby wybór Dynamic Write Acceleration bardziej szkodzi niż pomaga - wolałbym tańszego BX100 http://www.redcoon.pl/B581609-Crucial-BX100-250GB_SSD-25-mSATA-M2-PCI-Express Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...