Jagermond95 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Mam takiego kompa i myśle nad wstawieniem lepszej karty graficznej. AMD X8 FX-8320 OC 4,2GHz SilentiumPC Fortis 2 Gigabyte GA-970A-DS3P Radeon R9 270X MSI 2GB DDR5 DVI&HDMI&DP (PCI-E) Kingston HyperX Blue DDR3 8GB 1600MHz CL10 Blu Chieftec APS-650SB 650W Sam nie wiem co będzie, podpowiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Zacznij od zmiany na Haswella. Później wróć do pytania zasadniczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagermond95 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Zacznij od zmiany na Haswella. Później wróć do pytania zasadniczego. procesor zrobie później a starą kartę mam potencjalnego kupca (sory zapomniałem dopisać) więc o kartę spytałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Smutna prawda - kotlet nadal jest hamowany sterownikami Zrób rachunek sumienia i jakie tytuły Cię interesują. Sam stałem przed takim wyborem na początku roku czekając na objawienie w postaci GTX 960. Po recenzjach kupiłem GTX 970 smutno patrząc w stronę AMD i pamiętając czasy Radeona 9550. No chyba że rynek wtóry to wtedy rozglądasz się na przeczekaniu za GTX 780. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagermond95 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Smutna prawda - kotlet nadal jest hamowany sterownikami Zrób rachunek sumienia i jakie tytuły Cię interesują. Sam stałem przed takim wyborem na początku roku czekając na objawienie w postaci GTX 960. Po recenzjach kupiłem GTX 970 smutno patrząc w stronę AMD i pamiętając czasy Radeona 9550. No chyba że rynek wtóry to wtedy rozglądasz się na przeczekaniu za GTX 780. w sumie sam tera testy przeglądam i 8gb vram karty to w sumie na komu tyle a sterownik z tego co ja wiem jak żle mówię to proszę wyprowadzić z błędu to lepiej stery nvidii chodzą z prockami amd, więc lepiej chyba było by brać 970? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 8GB przyda się fanatykom którzy będą wodować Crossfire z 390. Reszta populacji albo zostanie nabita w butelkę albo z własnej woli kupi spuściznę po Pitcairn ( serii 7xxx ). W oczach przeciętnego zjadacza chleba ostatnie wybryki AMD zasługują na złotą malinę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagermond95 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 8GB przyda się fanatykom którzy będą wodować Crossfire z 390. Reszta populacji albo zostanie nabita w butelkę albo z własnej woli kupi spuściznę po Pitcairn ( serii 7xxx ). W oczach przeciętnego zjadacza chleba ostatnie wybryki AMD zasługują na złotą malinę. hehe no fakt nie wiem na co komu 8gb vram skoro chyba tylko Cień Mordoru i Skyrim na nie wiem jakich moda przekracza 4gb vram ale mniejsza o to skoro już ustalono że 970 lepsza to najlepiej od której firmy brać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Do tej konfiguracji bierz GTX970 . Na co ci 8GB VRAM skoro przy ustawieniach które umożliwią wykorzystanie tej pamieci procek i karta przestaną wyrabiać . Zresztą jeżeli chodzi o AMD to taniej wychodzi branie R9 290 - praktycznie to samo co 390 tyle że ma mniej VRAM , a cenowo sporo mniej . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagermond95 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Do tej konfiguracji bierz GTX970 . Na co ci 8GB VRAM skoro przy ustawieniach które umożliwią wykorzystanie tej pamieci procek i karta przestaną wyrabiać . Zresztą jeżeli chodzi o AMD to taniej wychodzi branie R9 290 - praktycznie to samo co 390 tyle że ma mniej VRAM , a cenowo sporo mniej . sam powiedziałem że na nic mi 8gb vram ale wracając jaką 970 brać najlepiej: StriX, G1, MSI, EVGA, Zotac lub jeszcze jakąś inną której nie wymieniłem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 G1 musisz wziąć pod uwagę, że jest długa a także szersza niż zwykle przez to backplate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Generalnie odemnie polecę MSI 100ME lub gaming, tudzież Asusa Strixa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagermond95 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Generalnie odemnie polecę MSI 100ME lub gaming, tudzież Asusa Strixa może łatwiej lepiej doradzić jak podam że obudowa to zalman z3+ z oknem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Maksymalna długość karty graficznej przy tej obudowie wynosi aż 360mm, pooglądaj specyfikacje kart graficznych to będziesz wiedział, ale nie widzę problemu dla żadnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Strix przy dużej ilości FPS piszczy cewkami. Za to jest półpasywny. I ma większy Boost chyba niż 100ME. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaar Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 dołącze tutaj żeby nie otwierać nowego tematu i5 4590, 16gb ram, XFX XTR 550W 80+ Gold, monitor 27'' 2560x1440p są dwie opcje 970 lub 390, w tej rozdzielczosci 390 od sapphire młóci 970 sam nie wiem co wziac, 8gb ramu wydaje sie bardziej przyszlosciowe, sczegolnie biorac pod uwage rozdzialke, sterowniki wiem ze z nimi jest roznie, zagadką wydaje sie dx12... Mam okolo 1500 zł na karte a nie ukrywam ze skladam kompa na pare lat zeby byl spokój. Najsmieszniejsze jest to ze najdluzej i bezawaryjnie do dzis sluzyl mi radek x1600xt, gf 9600gt pasywny mi powiedzial papa po kilku latach. Nie wiem sam co wybrac, wybór raczej jest zdyskryminowany twałością i możliwosciami w okresie kilkulenim, stad zastanawiam się czy te 8 gb nie bedzie miało zasadniczego znaczenia. pomóżcie w podjęciu decyzji pozdrawiam Flaar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 1. Kierowanie się dodatkowym 4GB jako istotnym argumentem wydaje się być bezsensowne. 2. Nie ma opcji wyboru na okres "wielu lat", wchodzi zupełnie nowy typ pamięci wkrótce, a obecnie kupowane karty będą miały pamięć starego typu. Nie bardzo rozumiem co jest śmiesznego i nieoczekiwanego w tym, że karta pasywna miała niższą trwałość niż niepasywna. Ogólnie rzecz biorąc ja bym nie brał AMD. Oni się już raczej nie są w stanie samodzielnie podnieść, więc przyszłe wsparcie może być problematyczne, a po ewentualnym przejęciu też nie wiadomo co będzie. Kara za dwukrotne odgrzewanie tego samego jest nieuchronna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Strix przy dużej ilości FPS piszczy cewkami. Za to jest półpasywny. I ma większy Boost chyba niż 100ME. 100ME też jest półpasywna, FPSy można ograniczyć (Riva Tuner Server), a boost to już raczej od ASICa zależy i od biosu, ale tu bym stawiał na równi, bo zależy od egzemplarza. U mnie bez problemu robi 1500/8000, a wyżej z tego co wiem i tak nie ma sensu żyłować. Edytowane 8 Lipca 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Też bym bral GTX 970. Niestety AMD ma problem z mocnym wykorzystaniem CPU przez sterowniki. A ten FX tym bardziej Ci nie pomoze bo to padaka jeśli chodzi o wydajność w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...