marcin216 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Witam Proszę o pomoc w konfiguracji routera firmy CISCO RV320. W skrócie, podłączam kabel z modemu do routera do WAN1 - nie ma internetu, adres IP nie jest przyznawany, lampka WAN1 się nie świeci. Podłączam kabel z modemu do routera do DMZ/WAN2 - jest internet, IP jest przyznawane, lampka DMZ/WAN2 się świeci. Co może być tego przyczyną że internet nie działa na WAN1? Router był resetowany do ustawień fabrycznych, klonowałem nawet MACA z mojego starego routera - nie nie pomogło. Wszystko działa u mnie na automacie, to znaczy podpinam kabel pod stary ruter ASUSA i wszystko działa. Komunikacja na tym porcie jest, gdy podłącze go bezpośrednio z komputerem przez WAN1 - lampka świeci się, połączenie 100 megabitów. Proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) A może napiszesz z czego masz internet?? Może trzeba coś zmienić w ustawieniach by dany port działał z modemem adsl / lan itd. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Lipca 2015 przez Adikss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin216 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Telpol z kablówki, mam modem kablowy. Może trzeba coś zmienić tylko dlaczego na porcie DMZ/WAN działa bez żądnych ustawień? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...