thelama Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Mam plyte ECS K7S5A V 1.0 na chipsecie SiS735. Kupuje sobie nowy dysk WD 800JB i chcialbym sie Was zapytac czy bedzie on calkowicie widziany przez ta plyte ? Chcialem zflashowac sobie biosa , ale nie moge znalezc zadnych biosow na stronie ECS do mojej plyty !! Gdzie mam jeszcze szukac ? Czy do tej plyty wogole nie ma uaktualnien biosu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Mam kolejne pytanie : 1. Sisoft Sandra pokazuje ze moj BIOS jest z 04/02/01 8O 8O 8O 8O 8O 8O i znalazlem ta stronke, pisze ze tam sa BIOSY do mojej plyty z wersja 1.X i 3.X , CO TO JEST PCB ? Czemu ostatnie uaktualnienie do mojego BIOSU jest z 2001/10/24 ? Czyzby juz wyczerpano mozliwosci jakiejkolwiek aktualizacji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Ta płyta obsłuży taki dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 A jestes tego w 100 % pewnien ? Czy bez flashowania BIOSu ona go obsluzy ! Mam wersje plyty 1.0 a BIOS z 04/02/01 .. . A czy mozna traktowac BIOS do 3.0 jak 1.0 ? tzn 3.0 = 1.0 ? A jezeli flasciach!e bios to wgrywam najnowsze auktualnienie czy kazde po kolei !! ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Jak już flasciach!esz to wystarczy że wgrasz najnowszą wersję bo ona zawiera starsze poprawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Okey , jutro kupuje LG FLATRONA F700B 17" - dysk WD Caviar 800JB - 512 mb RAM'u... A czy moja plyta ma kontroler UltraATA 100 ? Czy ten dysk bedzie pasowac ? Chodzi mi o kabel ? Ile on ma miec zyl ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Płyta ma kontroler ATA 100. Uzyj kabla 80 zyłowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 heh w sumie widze ze Ty tez masz taka sama tylko z LANem :D A wgrywales nowy BIOS do niej ? Czy z tej strony co podalem mam sciagnac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Ja mam wersje 3.1 z najnowszym BIOSem ze strony ECS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Aha , masz inna wersje ! A w przypadku dogrania najnowszego BIOSu to jakie procki bedzie obslugiwac ta plyta !? Chodzi mi o v 1.0 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 a tu patrzyłeś http://www.ecsusa.com/downloads/bios.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Sorry za wcześniejsze wprowadzenie w błąd. Bios jest taki sam dla obu wersji. Najnowsza wersja obsługuje max 2600+ na magistrali 133. Bios w wersji 02/10/29 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Chce kupic 512 mb RAMU ! Jaki mi doradzacie ? Teraz mam juz zainstalowane 128 ddr 266 chce kupic 333 bo juz 266 nie ma w sprzedarzy bo sa nie oplacalne ! Kupic jakis no-name czy Kingstone lub NANYA ? Nic sie im nie stanie jezeli beda pracowac rownolegle a ten 512 na zanizonej czestotliwosci ? Czy moze wywalic te stare 128 ? CHYBA KUPIE 512 NANTA CL 2.5 http://www.ecsusa.com/downloads/k7s5a.html Ktory sciagnac ? Ten na samym dole ? Bedzie dzialac OK ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 aha jak zrobic upgrada BIOS'u na XP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Ten tutaj jest nowszy. Ten na samej górze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 aha jak zrobic upgrada BIOS'u na XP ? Musisz uruchomić kompa z dyskietki startowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 A czemu ten nowy BIOS to plik exe ? Co mam dalej z nim zrobic , wiem , ale czy go rozpakowac czy co , czy przejsc od razu do flashingu :D:D:D ?? Jaka pamiec kupic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 On sie rozpakuje po uruchomieniu do wskazanego folderu i dopiero bedzie go mozna flashować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Mowcie jaka pamiec :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Jak zrobic dyskietke startowa pod win xp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...