_Haru_ Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Witam .Palanuje zakup komputera.Mój obecny budżet to 2000zł.W październiku dostanę 500zł. czy zestaw ma zawierać tylko komputer czy również system operacyjny, napęd optyczny i peryferia takie jak: monitor, myszka, klawiatura itp. - tylko komputer do czego komputer będzie wykorzystywany - gry (głównie World of Tanks i World of Warships, ale chciałbym mieć możliwość pogrania w nowsze tytuły np.Wiedźmin 3 jaką kwotę chcesz przeznaczyć - 2000zł + 500 na modernizację za kilka miesięcy czy części mają być nowe czy mogą być używane - nowe czy będziesz podkręcał podzespoły - Niekoniecznie, ale mógłbym w jakiej rozdzielczości grasz/zamierzasz grać - 1680x1050 czy mieszkasz poza Polską (ceny za granicą są inne!) - nie czy możesz użyć części ze starego komputera takich jak: dysk twardy, napęd optyczny, obudowa - nie czy preferujesz jakiś konkretny sklep np. z powodu odbioru osobistego - nie Moja propozycja http://www.morele.net/inventory/info/9idM6x Z góry dziękuję za odpowiedzi :) Edytowane 12 Lipca 2015 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 G3258 + Asrock Z97 A to nie najlepsze połączenie , owszem płyta dobra ale nie potrzebnie wydajesz ponad 300 zł jak płytę do OC można mieć za ~200 zł np. Asus H81M-K za 185 zł czy Asrock H81M za 225 zł. Ew. proponuję I3 4170 za 495 zł + Asus H81M-K za 185 zł , w grach I3 będzie lepszy . Edit. W wymienionych grach jednak G3258@OC* będzie lepszy, silnik tych gier z ledwością wykorzystuje 1 rdzeń . Pod nowsze gry to jednak brał bym I3 . *- Dużo zależy od taktowania procka , na stock G3258 będzie wolniejszy bo I3 4170 ma o 500 mhz wyższy zegar ale po OC G3258 będzie górą , te procki z łatwością idą na 4,5 Ghz . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Haru_ Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Czy chłodzenie SilentiumPC Fera II będzie dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Haru_ Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Witam. Poszukuję chłodzenia do Intel pentium G3258 4.5ghz Budżet - 150zł Zależy mi na w miarę niskich temperaturach Z góry dzięki za odpowiedzi. Edytowane 8 Lipca 2015 przez _Haru_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Raintek Ereboss lub SPC Grandis - oba za ~150 zł w morele.net . 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrG73JH Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Dołoż 20zł i masz http://www.x-kom.pl/p/208506-chlodzenie-do-procesora-thermalright-thermalright-macho-120-rev-a.html Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...