Aleczek Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 HEJ!Pokusiłem się o samodzielne zestawienie konfiguracji komputera Czy taki zestaw będzie działać?Zestaw typowo dla gracza.Coś zmienić? Jakieś rady?http://www.morele.ne...ry/info/srrVnR/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Zasilacz zmień na Cooler Master G550M 550W za 295 zł , ma odpinane kable . Ramy na G.Skill Trident X 2x4GB DDR3 2 400 mhz CL10 za 282 zł . Złożenie zestawu możesz mieć za 1 zł - klik ( fragent tekstu po banerze morele ) . Do procka przydało by się lepsze chłodzenie np. SPC Grandis czy Raintek Ereboss za ~150 zł Edytowane 10 Lipca 2015 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleczek Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Zasilacz zmień na Cooler Master G550M 550W za 295 zł , ma odpinane kable . Ramy na G.Skill Trident X 2x4GB DDR3 2 400 mhz CL10 za 282 zł . Złożenie zestawu możesz mieć za 1 zł - klik ( fragent tekstu po banerze morele ) . Do procka przydało by się lepsze chłodzenie np. SPC Grandis czy Raintek Ereboss za ~150 zł To juz niestety dodatkowe koszty :( ale faktycznie morele składa kompa za 1zł i jest na to kod promocyjny. I co do zasilacza skoro oni beda składac niech mecza sie z kablami. Kompa tak nie bedzie widać. Nawet martwie sie ze bedzie mi świecić :P Co do chłodzenia to chętnie ale niestety narazie muszę spasować bo to dodatkowe koszty. Ramy wybrałem akurat takie bo sa to 8GB w jednej kości więc w przyszłości bedzie mozna uzyskać 32GB ramu (4 sloty w płycie) Moc zasilacza wystartczy? Wszystko zmieści sie w tej obudowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 A po co ci aż 32GB ramu ? Zasilacz spokojnie starczy , obudowa też pasuje i wszystko się w niej zmieści . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleczek Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 A po co ci aż 32GB ramu ? Zasilacz spokojnie starczy , obudowa też pasuje i wszystko się w niej zmieśći. Z tym ramem to nigdy nic nie wiadomo. Wydaje się ze na przyszłość 16 GB styknie. Co do taktowania ramu wyczytałem ze standardowo chodzi na 1600MHz ale da sie je ustawic na 2400 MHz tylko potrzebny jest jakis program "XMP" ? Trudne to do opanowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 Nie tyle program co profil XMP . Profile XMP ustawiasz w biosie/UEFI płyty . 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...