Skocz do zawartości
RastaFaraji

Coś dla studenta

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, w niedługim czasie przymierzam się do kupna czegoś w stylu hybrydy. Służyć to będzie mi do przeglądania internetu, pisania tekstów, i niewymagających rzeczy, sporadycznie do gier. Zastanawiam się czy jest sens laptopa, skoro dosyć popularne są już hybrydy. Budżet to w okolicach 2 tysięcy, ale jeżeli byłoby coś wartego dopłaty rozważę takową propozycję.

Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do gier najtańsza opcja acer e5-571g z i5ulv i GT840. W średnio wymagające tytuły pograsz, posiada ekran z matową powłoką, która nie odbija otoczenia i mocną baterię ~6-7h pracy

Dell 5548 z i5ulv + R7. Aluminiowa obudowa z podświetlaną klawiaturą, trochę słabsza grafika ale za to serwis z 2 letnią gwarancją naprawy domowej w następnym dniu roboczym

trochę taniej z myślą o pracy Lenovo z50 z i3ulv + GT840. Posiada matrycę o rozdzielczości FullHD a więc większy obszar roboczy. W grach wypadnie gorzej ze względu na wysoką rozdzielczość i trochę słabszy procesor.

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daje radę, sam czasem muszę coś na swoim krugerze 1081 dokończyć, w visual studio 2012, idzie całkiem ok, kompilacja idzie szybciej niż na T4200 w moim lapku.

ram ofc zajęty w 100%, interfejs też co jakiś czas się przywiesi ..

ofc nie dałbym w życiu za tego t100 1300zł ... na krugera wydałem raptem 600zł...

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi