SZREDI Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Witam. Mam pewien problem, który Wam opiszę. Kupiłem laptopa bez systemu operacyjnego, ale dostałem płytkę ze sterownikami laptopa pod system Windows 8.1, więc pewnie na laptopie powinien zostać zainstalowany system Windows 8.1, a ja zainstalowałem Windows 7. I właśnie nie mogę wykorzystać 500GB dysku twardego, proszę spojrzeć w załącznik nie mogę nic z tym zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Jak miałeś wcześniej Win 8.1 to może ta druga partycja to partycja recovery etc. , jest w ogóle widoczna w oknie mój komputer ? Próbowałeś usunąć / sformatować tą partycję z poziomu zarządania dyskami ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 albo jakimś zewnętrznym gparted, albo przed instalką systemu wykasować wszystkie partycje i stworzyć od nowa 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZREDI Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 (edytowane) Nie miałem wcześniej Win 8.1, kupiłem go bez systemu i zainstalowałem 7 :D. Nie jest widoczna w oknie mój komputer. Nie mogę jej usunąć ani nic z tych rzeczy :/ (załącznik) //Edit @TSRules, gparted nie używałem, ale próbowałem jakimś innym zewnętrznym programem i nic to nie dało. Przed instalką systemu też nie mogę sformatować tej partycji. Może ona jest jakoś zabezpieczona, że tylko dla Windows 8.1 jest ona dostępna? Edytowane 13 Lipca 2015 przez SZREDI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Drugi link w google http://www.disk-partition.com/blog/how-to-delete-an-oem-partition/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeberson Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 To dlatego że win 8 wykorzystuje partycje dynamiczna, której spod swojego Windowsa nie usuniesz, usuniesz ale nie zmienisz na normalna. Ją u siebie musiałem wyciągnąć dysk, podłączyć do innego kompa i dopiero dało radę zmienić to. Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...