Sorn_Glannath Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Witam, Mam takie pytanie, bo trochę gubię się w informacjach. Na aktualną chwile, przewidywane są dla APU desktop Godavarii nowe modele. Na aktualną chwilę najmocniejsze APU to A10-7870. Mam następujące pytanie czy w planach dla FM2+ będzie coś jeszcze mocniejszego? W internecie zmazałem info, że Carrizo dla desktopów będzie dostępne jeszcze w 2015 roku. Czy będzie obsługiwać FM2+? Wątpię, że zdecydują się na nową podstawkę, skoro "zaraz" w 2016 roku mają pojawić się Zen. Czy ktoś tutaj z forumowiczów jest w stanie odpowiedzieć na moje pytanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShFil Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Już nie będzie procesorów na fm2+. Carrizo ma wbudowany south bridge w cpu, czyli wymaga nowego socketu. Amd planuje wydać jeden, uniwersalny. Prawdopodobnie będzie nazywał się fm3, albo am4. Edytowane 14 Lipca 2015 przez ShFil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorn_Glannath Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Czyli dla ZEN i Carrizo ma być ta sama podstawka? Bo przyznam, że mam FM2+ i chcę kupić najmocniejsze APU jakie zostanie wydane. :) Edytowane 15 Lipca 2015 przez Sorn_Glannath Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Najmocniejszy procesor na ten socket to obecnie A10 7870K i raczej mocniejszego już nie będzie. Tylko, że to praktycznie A10 7850k z trochę wyższymi taktowaniami, więc nie wiem czy ma sans dokładanie ok 50-60 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 lepiej atlona 860K + odzielna grafę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 lepiej atlona 860K + odzielna grafę Oczywiście, że lepiej. Jednak za 300 zł (tyle zostaje na grafikę) chyba nie kupimy nic ciekawego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Używane HD 7770? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Używane HD 7770? Według mnie używanych części nie ma co porównywać do nowych. Oczywiście w wielu przypadkach są opłacalne, ale używka ma pewne dodatkowe wady, jak np. krótsza gwarancja czy zużycie sprzętu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 tylko że wydajnością gromi apu jak nie masz jeszcze płyty to idź w FX lub pentiuma od intela fm2 to jakiś wynalazek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Akurat jeśli porównmy Athlona x4 860k do FX 4300, to lepiej wypada ten pierwszy o ile nie mamy w przyszłości zamiaru zmiany na lepszy procesor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Akurat jeśli porównmy Athlona x4 860k do FX 4300, to lepiej wypada ten pierwszy o ile nie mamy w przyszłości zamiaru zmiany na lepszy procesor. o ile lepiej - grubość włosa? fx http://www.morele.net/procesor-amd-fx-4300-4-rdzenie-3-8-ghz-piledriver-socket-am3-bulk-fd4300wmw4mhk-630951/i chłodzenie do tego wyjdzie i tak taniej niż http://www.morele.net/procesor-amd-athlon-x4-860k-socket-fm2-64bit-3-7-ghz-95w-cache-2x2-mb-box-ad860kxbjabox-662304/ i tak trzeba zrocić oc aby miały jako taką wydajność [minimum fera jako chłodzenie] po drugie to nie kupując fm2 dajemy amd do zrozumienia że zrobiło błąd wypuszczajac to coś na rynek Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Wersja bulk ma 12 miesięcy gwarancji, więc nie warto brać jej pod uwagę. Konieczny jest zakup wersji Box, więc wyjdzie cenowo na to samo http://www.morele.net/procesor-amd-fx-4300-socket-am3-64bit-3-8ghz-95w-cache-8mb-box-fd4300wmhkbox-533393/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Wersja bulk ma 12 miesięcy gwarancji, więc nie warto brać jej pod uwagę. Konieczny jest zakup wersji Box, taaa jasne a świstak siedzi i zawija je w sreberka tak dla jasności to te same procki tylko że jednego pakuja do pudełka i magicznie dokładaja kolejne miesiące gwary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Jak proc przepracuje 12 miesięcy bezawaryjnie to i 10 lat pożyje - co tam ma się zepsuć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Wiem, że to jest to samo, tylko z krótszą gwarancją. Różnica cenowa jest jednak tak mała, że według mnie lepiej mieć 3 lata niż rok gwarancji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor tematu nie odezwał się praktycznie od miesiąca, więc nie ma po co ciągnąć tego dalej. :) Gdyby jednak zmienił zdanie, proszę o PW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...