ewenement22 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) Witam Mam wielki problem. Jakimś cudem zainfekował się serwer u nas w firmie i zaszyfrował wiele plików bazodanowych. Mają teraz rozszerzenie .lol! albo .!lol. Niestety nie pamiętam a już mnie nie ma przy tej stacji. Jak można odzyskać te pliki i jaka jest na to szansa? Płacić im? I co wtedy? Dadzą klucz dzięki którym będę mógł odszyfrować wszystkie pliki? Jaki plan działania? Stało się to dziś. Z tego co wiem mam tylko kilka dni na zapłacenie im i ewentualne odzyskanie danych dzięki nim. Pokazał się plik tekstowy w stylu "how to get data" Edytowane 17 Lipca 2015 przez ewenement22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2015 Niech zgadnę - Crypto Locker albo podobny syf ? Jak to CL to proponuję przeczytać ten artykuł i zrobić to co w nim napisane . A co do tego jak został serwer DB zainfekowany - może ma jakąś dziurę albo generalnie jest słabo chroniony przez tego typu atakami . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Backupow nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...