ugiugi Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2015 Witam. Mam pytanie dotyczące zasilania GTXa 970. Mam tą kartę ze stajni MSI, dziś składałem cały komputer i niemiłe zaskoczenie mnie spotkało podczas podłączania zasilania do tej karty. Karta ta ma 2 gniazda - jedno 6pinowe drugie 8pinowe. Niestety mój zasilacz ma wolne tylko 2 wtyczki 6 pinowe. Jestem przekonany, że po podłączeniu ich karta albo nie ruszy, albo się shajczy więc nawet nie próbuję tego w taki sposób podpinać, pomimo, że istnieje taka możliwość gdyż 6 pinowa wtyczka wchodzi w to 8 pinowe gniazdo zostawiając dwa piny puste. Pytanie brzmi - mogę dokupić przejściówkę 6pin -> 8pin i będzie wszystko działać? Lub z molexów na 8pin? Bo i taką przejściówkę można spotkać. Mój zasilacz to Pentagram CAV-620 - jest to stary zasilacz, bo około 7 letni, lecz trzyma napięcia idealnie, tak więc o niedobór mocy nie martwiłbym się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2015 7 lat to dość dużo w przypadku PSU , co z tego że trzyma idealnie napięcia skoro jest już stary . Swoją drogą jak mierzyłeś napięcia - softowo czy miernikiem ? Generalnie zalecał bym kupno nowego PSU z odpowiednimi wtyczkami . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugiugi Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2015 Okazało się, że przejściówka była w pudełku od karty graficznej. Karta podłączona, zaraz zacznę testy ;) Miernikiem były mierzone. Zasilacz wymienię na czasie, w tej chwili wydoiłem się z kasy na nowy komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2015 Napięcia to jedno. Nie wiadomo w jakim stanie jest elektornika. Jak sobie radzą zabezpieczenia. Fakt karta wraz z kompem raczej nie pobierze więcej niż 300W. Ten zasilacz ma 500W na linii 12v, ale 7 lat to sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2015 @ugiugi sprawdź czy 3dmark ice storm przechodzi ci bez problemów. jeżeli tak to ten zasilacz powinien dać radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...