neotps Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 Nie jestem pewny czy to właściwy dział. A temat dotyczy i zasilania i dysku. Na płycie w terminalu hp mam złącze ATA IDE44. Chciałbym przy pomocy przejściówki podłączyć dysk 3.5 IDE40. Nie mam jednak wewnętrznego zasilacza (terminal zasilany jest z zasilacza typy laptopowego). Drugi problem to podłączenie dysku ATA40 do złącza ESATA (ono akurat daje napięcie do podłączenia dysku 3.5 cala) Dlaczego nie użyje dysków 2.5 cala? bo są drogie, bo mam 2 dyski 3.5 cala ATA które mogę użyć do zabawy z terminalem HP jako serwer NAS. Terminal o którym mowa to HP T5740. Płyta główna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2015 1 sprawa znajdź na tej płycie 12V. dla 3.5 cala 2 Teraz już wiesz dlaczego dyski 2.5 cala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...