Skocz do zawartości
MasterB

PC + Monitor = +- 3000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w niedalekiej przyszłości (za tydzień, dwa) mam zamiar złożyć komputer głównie pod gry, zastosowanie domowe. 

• PC + monitor + klawiatura (jakaś tania na czas dozbierania kasy potem kupie lepszą)
  • do czego komputer będzie wykorzystywany - Do gier i zastosowań domowych
  • jaką kwotę chcesz przeznaczyć - ok. 3000 zł.
  • czy części mają być nowe czy mogą być używane: PC nowy, monitor nie koniecznie.
  • czy będziesz podkręcał podzespoły - Nie ten przedział cenowy :)
  • w jakiej rozdzielczości grasz/zamierzasz grać: Full Hd
  • czy mieszkasz poza Polską (ceny za granicą są inne!): Tak mieszkam w Pl.
  • czy możesz użyć części ze starego komputera takich jak: dysk twardy, napęd optyczny, obudowa: Nie mam części ze starego pc, ponieważ mam laptop.
  • czy preferujesz jakiś konkretny sklep np. z powodu odbioru osobistego: Obojętnie jaki sklep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Wczoraj zamówiłem komputer - i5 4460 + r9 380 + 8 gb ram + napęd itd

Wybrałem do tego Corsaira 450w i teraz nie moge spać bo nie wiem czy wystarczy

Proszę o odpowiedź. W przyszłości chciałbym tylko pod zasilacz podłączyć 1-2 wentylatory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodanie nawet 10 wentylatorów nie wiele zmieni - większość wentylatorów ma pobór mocy od 2 do 6 W .

Co innego jak byś zmieniał kartę czy procka , szczególnie zmiana karty na topowe GPU w w rodzaju R9 390 / R9 Fury X czy GTX980Ti ma duży wpływ na zmiane poboru prądu .

Corsair 450W wystarczy do I5 4460 i R9 380 ( aka R9 285 ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi