Skocz do zawartości
Qidin

3700 zł brutto - Laptop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Potrzebuję pomocy w wyborze lapka. Zależy mi na kilku rzeczach:

1. Musi posiadać OS

2. Musi obsłużyć Wiedźmina 3 na przynajmniej średnich detalach (to samo GTA5 czy inne gry jakie się pojawią).

Laptop będzie pod pracę i gry. 

Nie mogę przekroczyć 3700 zł. To jest górna granica. Zależy mi na pełnym wykorzystaniu podanej kwoty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może ktoś się wypowiedzieć, kto posiada takiego Lenovo Y50 dłużej niż miesiąc? Jak kwestia klawiatury - słyszałem opinie, że się rozlatuje i tłucze po kilku miesiącach. Może ktoś to potwierdzić? Mam równe 3700 zł wiec ten drugi na i7 odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz sobie Lenovo Y70 z i5 + GTX860. Posiada większy ekran i mniej nagrzewającą się obudowę. i5m to optymalny procek do tej karty, bez problemu pograsz w gta5 (średnio/wysokie) i w3 średnie w FHD

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisałem - 3700 zł a każdy wariant 17 cali w podobnej konfiguracji kosztuje pod 4 tyś. Musiałbym dostać specjalny rabat albo kod rabatowy. Zakup będzie na firmę więc mam ograniczone pole manewru. Musi być FV. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym budżecie dostepny jest także MSI ge60 apache pro z i5h + gtx860

umożliwia on montaz 2giego dusku jako SSD msata w środku obudowy takze moza miec np 1 TB + 128 ssd

Hardware jak widać dość standardowy jak na ten segment

Laptop ma bardzo dobre audio i klawiature steelseries jak to na quasi gamingową serie MSI przystało

No i ma napęd CD rom :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostateczna decyzja padła na następujący model http://www.x-kom.pl/p/241000-notebook-laptop-15-6-lenovo-y50-70-i5-4210h-8gb-256-win8x-gtx960m.html

Plusy:

1. Bardzo dobra matryca FullHD

2. Audio JBL

3. Bardzo mocna karta graficzna GTX960M z 4 GB ramu

4. Dysk SSD 256 GB

5. 8 GB Ramu

6. Windows 8.1 w zestawie

7. Teoretycznie i5 4210h powinien dać radę. 

Laptop jest już u mnie i jest .... kapitalny. Przerósł moje oczekiwania. Jest naprawdę szybki, klawiatura jest po prostu genialna - dawno tak przyjemnie mi się nie pisało na laptopie. Wszystko jest do siebie bardzo dobrze spasowane. Jestem naprawdę mile zaskoczony.

Edytowane przez Qidin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi