Wygotowany Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Cześć,Jak w temacie, czyli co sądzicie o Lenovo Y70-70? Przybliżę sytuację i moje potrzeby:Jest to laptop, którego będę używał na studiach jako główną stację roboczą w akademiku.Nie wchodzi więc opcja stacjonarnego PC czy zewnętrznego monitora.Waga nie jest dla mnie przeszkodą mimo że będę go przenosił codziennie na zajęcia.Korzystał będę z niego w celach: amatorskiej obróbki foto/video/audio grania w miarę nowe gry oglądania filmów I też zastanawiam się czy dopłata z 1 TB HDD+ 8GB SSD do 512 GB SSD jest opłacalna + zewnętrzny dyskSpecyfikacja:i7 4720hqgtx 960m8 GB ram Edytowane 21 Lipca 2015 przez Wygotowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 Y70 z 512GB SSD to już droga zabawa a zostajesz z jednym dyskiem wewnątrz. W niższej cenie masz Acera VN7-791G z i7 + GTX860, który posiada wewnątrz dwa dyski zamiast jednego. Matryca matowa zamiast błyszczącej Jakim budżetem dysponujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wygotowany Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) 4300 bądź mniej (mowa o HDD). Matryca błyszcząca mi nie przeszkadza, będę pracował w pomieszczeniach a w Lenovo jest dość spory plus - ekran dotykowy. Może to kwestia przyzwyczajenia ale wygodniej mi pracować dotykowo w obróbce Edytowane 21 Lipca 2015 przez Wygotowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 Jeśli masz go w wersji z SSD 512 GB za 4300 i nie przeszkadza Ci matryca to warto. Alternatywa to podany Acer, który oferuje tą samą wydajnosć. Wybór należy do Ciebie http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Acer-Aspire-V17-Nitro-VN7-791G.129536.0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wygotowany Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 Póki co, po wizycie w Saturnie jestem mocno nakręcony na Lenovo i jego stawiam w pierwszej kolejności. Dlatego też pytam o opinie Y70 w podanej wyżej wersji. Jeżeli mój wybór nie jest wart swojej ceny to jestem otwarty na alternatywy więc z dzięki :) Ktoś z was jest użytkownikiem tego modelu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Plusy: -lenovo ma najlepsze klawiatury wśród laptopów -orpogramowanie do zarządzania baterią: można np. ustawić ładowanie tylko do 50% - siedzisz cały dzień na zasilaczu i nie martwisz się o starzenie baterii -mała ilość bloatware (w porównaniu do np. Acera) -matryca IPS... Minusy -... ale z ch**owym pokryciem ok. 60% sRGB -niska jasność maksymalna matrycy (słabo na słoneczny dzień) -brak gniazda mSata/M.2 pod SSD (śmieszne, biorąc pod uwagę, że np. y570/580/510 je miały) Sam się zastanawiałem nad tym laptopem, ale 1 i 3 minus skutecznie mnie odstraszają. Edytowane 21 Lipca 2015 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 Chlopie przemysl dokladnie ta matryce. U znajomych widzialem kilkanascie lapkow z blyszczaca matryca i tylko jeden ( nie pamietam juz jakiej firmy i jaki model) umozliwial komfortowe dzialanie w dzien. "Lusterka" sa dobre do przegladania sie, a nie do pracy na nich... Na uczelni nawet zdala od okna lepiej widac swoje odbicie niz to co na ekranie. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 Co Wy z tą błyszczącą matrycą, przecież Y50-70 ma wersję z matową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2015 y50 tak ale nie y70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2015 Hm, chyba za mało ostatnio piję, źle przeczytałem oznaczenie modelu. :P 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laprekuan Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Cześć, Jak w temacie, czyli co sądzicie o Lenovo Y70-70? Przybliżę sytuację i moje potrzeby: Jest to laptop, którego będę używał na studiach jako główną stację roboczą w akademiku. Nie wchodzi więc opcja stacjonarnego PC czy zewnętrznego monitora. Waga nie jest dla mnie przeszkodą mimo że będę go przenosił codziennie na zajęcia. Korzystał będę z niego w celach: amatorskiej obróbki foto/video/audio grania w miarę nowe gry oglądania filmów I też zastanawiam się czy dopłata z 1 TB HDD+ 8GB SSD do 512 GB SSD jest opłacalna + zewnętrzny dysk Specyfikacja: i7 4720hq gtx 960m 8 GB ram Lenovo y70 z i7 + Gtx960 to bardzo dobry sprzęt to czy warto zalezy tylko od twojej kieszeni dysk 512 gb ssd to w sumie góra kasy ok 700-800 zł. jak masz miec zewnętrzny dysk to nie starczy Ci 256 ? sporo taniej od acera wychodzi MSI ge70 apache pro z i7 + gx860 + dokupic mu dysk SSD msata wg uznania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...