Skocz do zawartości
mond

Cały zestaw to ~3000

Rekomendowane odpowiedzi

Czy zestaw ma zawierać tylko komputer?

Nie, zestaw ma zawierać wszystko oprócz OS (system z uczelni)

Do czego komputer będzie wykorzystywany?

Praca i gry

Jaką kwotę chcesz przeznaczyć

Około 3000 zł

Czy części mają być nowe czy mogą być używane?

Nowe

W jakiej rozdzielczości grasz/zamierzasz grać?

Monitor, który wybrałem ma rozdzielczość 1366 x 768 więc nie będę jej przekraczał.

Czy mieszkasz poza Polską?

Nie

Zestaw który narazie sam złożyłem
http://www.morele.net/inventory/info/15OTXA/

Teraz dwa pytania:

1) Czy wszystko do sienie pasuje (w szczególności karta graficzna do reszty)?

2) Czy na takim zestawie będzie możliwa gra w nowe tytuły (GTA 5 / Wiedźmin 3) na przyzwoitych ustawieniach graficznych przy powiedzmy przynajmniej 40 FPS?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nieco mocniejsza karta graficzna? Też składam kompa w podobnej cenie i porównująć wyniki Wiedźmina 3 na różnych kartach to 970 jest wskazana do grania na wysokich ustawieniach. Ewentualnie tańsze R9 290 które ktoś mi polecał. Warto dorzucić te parę stów. Z GTA V powinno pójść gładko, jest raczej dobrze zoptymalizowane. Działa mi na i3 i Nvidii 645M ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złożenie możesz mieć za 1zł + wysyłka gratis - http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_maj_2015(gdzieś na dole artykułu)

Zwracając uwagę na rozdziałkę, raczej bez problemu pograsz płynnie na średnio-wysokich ustawieniach (zależnie od gry).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi