lykomon Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2015 Witam! Mam pytanie dotyczące kupna laptopa przeznaczonego głównie do grania. Cena maksymalna 3800zł. Moje wymagania co do laptopa: -matowa matryca -brak/minimalny Throttling -możliwość zamontowania dysku ssd/wbudowany dysk ssd -dedykowana karta graficzna -procesor i5/i7 ( proszę o napisanie różnic między tymi procesorami pod względem wydajności w grach) -ram 8gb -system operacyjny, może być, ale nie musi -rozdzielczość, proszę o pomoc w wyborze najlepszej (nie jestem pewien, która najlepiej sprawdzi się w grach). Co do moich propozycji to z tego co widziałem to w tym przedziale cenowym najbardziej opłacalne są :Lenovo y50-70, acer. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2015 (edytowane) Bez problemów z throttlingiem masz Acera Nitro VN7-591g z i5 + GTX860. Mało tego ta konkretna konfiguracja potrafi pracować w grach z wysokich taktowaniem w turbo (w innych lapkach taktowanie spada do bazowego) dzięki czemu w większości grach potrafi nawiązać walkę z laptopami z i7. Do tego bardzo dobra matryca IPS oraz miejsce na dodatkowy dysk SSD na złączu M.2 taniej tylko Lenovo Y50 z i5 + GTX960. Jest to odświeżona wersja z lepszą matrycą IPS oraz ~10% szybszą kartą. Procesor w grach nie wchodzi w turbo non stop, obudowa mocniej się nagrzewa - takie uroki obudowy typu SLIM. W wersji z i7 jest tylko gorzej. Posiada lepsze głośniki, nie posiada miejsca na dodatkowy dysk SSD Z laptopów ze standardowej grubości obudową masz Asusa N551 z i5 + GTX960. Konfig jak w acerze, posiada najlepiej wykonaną aluminiową obudowę, bardzo dobrą matrycę IPS (jedna z lepszych w tej cenie) oraz dobre audio. Nie posiada miejsca na dodatkowy dysk SSD ale za to posiada napęd optyczny, w którego miejsce można zamontować HDDCaddy (w ten sposób masz 2 dyski wewnątrz). Wydajnościowo wszystkie stoją praktycznie na tym samym poziomie z lekką przewagą acera ze względu na procesor. Edytowane 22 Lipca 2015 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lykomon Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2015 @kaijitsu Czyli z tych laptopów, które wyżej wymieniłeś najlepszy z nich pod względem wydajności oraz braku Throttling to mam rozumieć,że najlepszy będzie Asusa N551 z i5 + GTX960? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2015 Acer, potem Asus i na końcu lenovo. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...