Maddor Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2015 Witam,wczoraj zakupiłem telewizor SAMSUNG UE32J5600, który ma mieć głównie zastosowanie jako monitor do komputera. Karta graficzna to: Asus Nvidia GTX 560 Ti podłączona za pomocą gniazda HDMI, z którą na wcześniejszym monitorze nigdy nie było problemów. Niestety od razu po podłączeniu zauważyłem, że miejscami obraz miga. Dzieje się to najczęściej w momencie oglądania zdjęć. Nie ma znaczenia czy zdjęcia wyświetlane są w przeglądarce (testowane na trzech różnych), czy w eksploratorze Windows. Miganie dotyczy zarówno samego zdjęcia oraz paska zadań (Windows 8.1). Podłączyłem komputer do innego telewizora również tej samej firmy i problem nie występował. Próbowałem zmieniać w ustawieniach telewizora oraz komputera m.in. zmiana kolorów, nasycenie, różne gniazda HDMI, czy odświeżanie. Niestety nic nie pomaga. Problem ustępuje, kiedy wyłączę w telewizorze automatyczne dostosowanie obrazu, ale wtedy wszystkie rogi są ucięte. Nie wiem, czy to jest wina telewizora i jedynym rozwiązaniem jest wymiana na inny egzemplarz, czy może istnieje jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu. Dodam, że po podłączeniu konsoli PS3 obraz wyświetlany jest prawidłowo. Byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...