sorest Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Przymiarki robie do zestawu audio.Bo mnie juz cos trafia na same tanie sluchawki, zamiennie z pierdziawkami w lcd eizo ev.I doszedlem do momentu, ze ktos musi mi dorzucic opinie. ;)Typ muzyki : absolutnie pelen zakres ;]Załozenia: ma sie zmiescic moj caly szpej na biurku 150x75cm.Uklad bedzie taki : PC itx Node 304 + glosnik + lcd 27 + glosnik. no i do tego "wzmak", gdzies...A przynajmniej tak planowalem : czyli tradycyjnie ustrzelic nowke lub uzywke wzmacniacza, np. stereo z tych nowych serii od Yamahy.Ale mierzac rozstawienie, stwierdzilem, ze slabo bedzie to tu ustawne.Poza tym nie potrzeba duzej mocy; bo uzywane w mieszkaniu; jako audio do pc; na biurku; w ukladzie 2.0; bez sluchania glosno...Wiec kompaktowosc ponad moc.Tak wiec zdecydowalem, ze napedem bedzie mini hifi Denona DM39. Moze DM40.Opinie ma ta mini seria bardzo dobre. (poza okazyjnie problemem z odtwarzaczem cd)Wbudowany cd mi sie przyda. Tym bardziej, ze w pc nie mam. Mozliwosc wprost wpiecia japkophona; a noz wgram mu muzyke.Podoba mi sie jego wyglad i ma odpowiednie proporcje.Denon DM39 wyladuje bez problemu na gorze noda304 i wszystko ladnie sie pomiesci.Wepne go w Z97i-plus przez spdif optyk. Teraz dobieram mu glosniki :(w ciagu nast tygodnia moze uda mi sie cos zobaczyc na zywo) 1) Monitor Audio Bronze BX1 // dobry wyglad i proporcje; ladnie sie wpisza.2) Monitor Audio Bronze BX2 // troche przyduze, 35cm wysokosc; raczej przeskalowane jak na to biurko.3) Q ACOUSTICS 2010i // db opinie; sa male; piekne wykonanie.4) Q ACOUSTICS 2020i // bdb opinie; niskie, ale 28cm to troche dlugie jak na biurko.5) TANNOY MERCURY V16) WHARFEDALE DIAMOND 9.0 // male; taka opcja bieda_minimum ;]7) WHARFEDALE DIAMOND 121 // bdb opinie; dobry ksztalt/proporcje; nieduza glebokosc i nie wadzi im sciana z tylu; ale te chrom pierscienie nie do konca mi pasuja.8.)WHARFEDALE DIAMOND 220 // te same plusy co wyzej, ale sa jeszcze brzydsze przez gloss front; moglyby byc tansze.9) DALI ZENSOR 1 //db opinie, ale takie maja i Diamondy121 polowe tansze.//10) w gre by wchodzilyby moze i Wharfedale Diamond 9.1, ale chce spr cos innego niz uzywalem.tak wiec:ktos? cos? mial stycznosc? skomentuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 (edytowane) Taki mój głos (co mam i czym się kierowałem): * małe wymiary, ale trochę mocy jednak musi być: klasa D, 12.5 x 10 x 3.5cm, okolice 30W na kanał przy 8om, * kolumienki - zamiast Wafli 9.1 mam nieco zmodyfikowane Teufel Ultima (21 x 33 x 23cm), większe niskośredniotowce, kopułki także - bo rozmiar ma znaczenie ;) W mniejszym pokoju nie odczuwam potrzeby podpinania subwoofera. Nie są super detaliczne, co w przypadku sprzętu pod kompa uważam za zaletę (maskują niedoskonałości w większości nagrań z jutuba czy ścieżek dźwiękowych z gier). Za to uniwersalne, poprawnie zagrają i dyskotekowy pop, i metal, i poezję śpiewaną... ;) Co było dla mnie zaskoczeniem, scena jest uporządkowana, b. łatwo 'znikają'. Jeśli chcesz typowy wzmacniacz/amplituner to z mniejszych a ciekawszych i dobrych jakościowo jest jeszcze Yamaha Pianocraft, obecnie parę ofert na Allegro... Jak uda Ci się wygospodarować miejsce, to Monitory BX2 są b. ciekawą propozycją (cena/jakość). Edytowane 26 Lipca 2015 przez rzymo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...