Goomba Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) Trochę mnie zdziwiło, że na forum nie ma tematu o najnowszej stacjonarnej konsoli od Nintendo czyli Wii U. Na pewno są tu jacyś posiadacze. Procesor Procesor: Bazujący na IBM PowerPC 750 trzyrdzeniowy procesor "Espresso" taktowany zegarem 1.24 GHz, 45nm Procesor graficzny: AMD Radeon "Latte" 550 MHz, 40nm Pamięć RAMŁącznie 2 GB, składające się z czterech 512 MB kości DDR3-1600 DRAM o przepustowości 12.8 GB/s,z czego 1 GB zarezerwowany jest dla systemu operacyjnegoPamięć masowa8 GB (wersja Basic) i 32 GB (wersja Deluxe (USA)/Premium (Europa)) wewnętrznej pamięci typu Flash, rozszerzalnej przy pomocy kart SD, port obsługuje karty SDHC do 32 GB (w trybie Wii) oraz poprzez port USB obsługujący dyski twarde do 2 TB (tylko tryb Wii U ) Szczelinowy Napęd optyczny obsługujący specjalne 12 cm dyski optyczne wysokiej gęstości (25 GB na warstwę) oraz 12 cm dyski optyczne systemu Wii. Wii U nie jest kompatybilne z dyskami Gamecube. Porty oraz akcesoriaCzytnik kart SDHC Porty USB 2.0 (dwa z przodu, dwa z tyłu) Port Sensor Bar Port wizji "AV Multi Out" (obsługa dla trybów : Composite video, RGB i Component) Port HDMI GamePad Wii UWbudowane 9-kierunkowe czujniki ruchu (trójpozycyjny akcelerometr, trójosiowy żyroskop i trójosiowy Magnetometr) Mikrofon i głośniki stereo Sterowanie głośnością Kamera z przodu Sensor podczerwieni (do odbierania sygnałów z Sensor Bar i sterowania funkcją pilota TV) Wyjście słuchawkowe 6.2 calowy (15.7 cm) ekran dotykowy 16:9 w technologii oporowej o rozdzielczości 854 x 480 Dwie gałki analogowe oraz standardowy krzyżak Znany z DS i 3DS stylus Przyciski Select, Start, TV Control, Home i Power Przyciski A/B/X/Y z przodu, przyciski L/R i triggery ZL/ZR Funkcja wibracji Przycisk synchronizacji z konsolą Near Field Communication Komunikacja bezprzewodowa z konsolą bazująca na protokole IEEE 802.11n działająca w paśmie ~5.2 GHz. Wyjście multi, umożliwiające ładowanie oraz transmisję danych dla urządzeń peryferyjnych. Dwa konektory do ładowania w stacji dokującej Rozdzielczości VideoWspiera 1080p, 1080i, 720p, 576i (PAL Only), 480p, 480i, w standardzie 4:3 i 16:9 Wyjście wideo w standardzie Nintendo "AV Multi Out" wspiera composite video, S-Video , RGB SCART , YPBPR component video, i D-Terminal Port HDMI wspierający technologię 3D AudioPort "AV Multi Out" wyjście dźwięku stereofonicznego Port HDMI : sześciokanałowy (5.1) dźwięk przestrzenny Jeśli są jacyś chętni na partyjkę w Splatoon: lub Mario Kart 8: Zapraszam na PW. Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez Goomba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Wii U To konsolka dla fanów gier Nintendo. Gry Nintendo są głównie singleplayerowe (nie licząc dwóch powyższych, Monsterów etc.) - Jest ich po prostu za mało, stąd brak tematu o tejże konsolce.Sam posiadam wszystkie konsole Nintendo, a Mario Maker jakoś nie chce mi dać spokoju i co chwila dłubie levele, a taki Mario Kart mi się szybko znudził... No ale, ja to ja. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Mam na Wii U tyle gier, że nie jestem w stanie wszystkiego ograć. Konsola Nintendo jako jedyna posiada unikalną bibliotekę gier, konkurencja pokrywa się na tyle z PCetami, że nie widzę sensu zakupu ich sprzętu. To właśnie Mario Kart był dla mnie motywatorem do zakupu konsoli, świetnie bawiłem się grając w Double Dash na emulatorze i stwierdziłem, że mi mało więc kupiłem Wii U. Teraz zastanawiam się czy nie brać new 3DSa. Dla osób które nie miały jeszcze możliwości zapoznać się z Nintendo Wii U nadarzyła się okazja do wypróbowania kilku pozycji: http://www.goomba.pl/gry-i-konsole-nintendo-w-sklepach-saturn/ Edytowane 29 Grudnia 2015 przez Goomba 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 I właśnie tym Nintendo mi podpadło w ostatnim czasie. Bardzo fajnie było, że Conquest współpracował z małymi firmami. Teraz się złapali za markety, i pewnie małe firmy znów dostaną po [gluteus maximus]. A było tak pięknie </3 Goomba, problem z Nintendo w PL jest taki, że jak mieliśmy Polską Dystrybucję, to była ona bardzo kiepska. Teraz, po tylu latach mamy Nintendo w PL za pomocą Czechów, a dalej 95% klientów nie ma zielonego pojęcia co to jest Nintendo i uważa to za podróbki konsol ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Prawdopodobnie ostatnia wielka gra na Wii U - The Legend of Zelda: Breath of the Wild.Trailer: Gameplay: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...