Pajacyk_21 Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Cze , pare dni temu kupilem zestaw Creative'a ; glosniki - Inspire 5.1 5100 i karta - Sound Blaster 5.1 Digital. Moj problem polega na tym ze nie wiem dokladnie jak to ustawic zeby wyciagnac max mozliwosci tych urzadzen. Dokladniej chodzi mi o to jak poustawiac karte aby najlepiej to gralo. Bawilem sie troche tymi ustawieniami , jednakze nie jestem zadnym znawca tego typu sprzetu. Jesli mozecie pomozcie :) Przeszukiwalem wczesniej archiwum i niestety nic na ten temat nie trafilem :( Z gory thx :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Ja też mam SB 5.1. Ustawienia sprzętu to chyba kwestia gustu:) Najbardziej wpływ na muzę zawszę będą miały basy i soprany. W twoim wypadku w miksesze creativa warto pobawić się też zakładką z wyjściem cyfrowym. Reszta efektów to standardowe efekty nakładane na dzwięk, który odtwarzasz. Jeśli chodzi o gry to zawsze sprawdzaj zakładkę z dzwiękiem. Tam powinieneś znaleźć twój zestaw głośników(5.1). Włącz sobie EAX jeśli to możliwe i ciesz się pieknymi efektami. Moim zdaniem jednak nic nie zastąpi 2x60 na przodzie i wzmacniacza 80 za plecami :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajacyk_21 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 EAX rzeczywiscie fajnie sie srawuje , zarowno w grach jak i w filmach - z muza jest roznie :) Przed kupnem tego zestawu mialem ciut inny , powiedzmy wlasnej roboty , dwa male zwykle glosniki z przodu + wieza GRUNDIGA ze wzmacniaczem z tylu , jednakze jakosc wydaje misie lepsza na tych CREATIVE'A ; takie jest moje osobiste zdanie :) A mam jeszcze dwa pytanka czy duzy wplyw maja drivery ? Bo ja "jade" na tych standardowych dolaczonych do karty. Jakie efekty sa warte ustawienia (w opcjach karty , mozna sobie "dolozyc' rozne efekty , ktore z nich sa warte ? (ja mam ustawione min.: echo ). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Masz tam masę efektów. Ja używam mojego SB jako procesora gitarowego. Najlepsza zabawa zaczyna się jednak po podłączeniu mikrofonu. Efekt chipunk,a powala (wiewióry z brygady RR w akcji, ewentualnie hel :)), głos terrorysty też ekstra. No i oczywiście karaoke. Można czynić cuda. Fajny jest też dyley szczególnie jak na czymś grasz. W muzyce najbardziej sprawdzają się efekty środowiskowe. Hall roomy itd... Jeśli chodzi o stery to nie sprawdzałem. I tak nie rozgryzłem wszelkich możliwosci tej karty. Każdy efekt można dowolnie edytować. Godziny zabawy. Z tego co wiem sterowników jest masa orginalnych i nie. Do najciekawszych należą te które umożliwiają kożystanie z naprawdę profesjonalnych programów do obróbki dzwięków (wymagane specjalne karty). Jak dlamnie SB to po prostu rewelka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajacyk_21 Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 No wlasnie o to loto ze tam rzeczywiscie jest tego wszystkiego od za**bania :) Ja w sumie nie wiele z muzyka mam wspolnego (nie wykorzystuje tej karty do jakichs profesjonalnych rzeczy) to ma mi glownie sluzyc do gier , muzy i filmow (przede wszystkim! ) i poki co zestaw ten sprawuje sie naprawde swietnie:) Z karty jestem bardzo zadowolony bo smiga bez zadnych problemow i dzwiek jest poprostu rewelacyjny (wiadomo ze sa duzo lepsze - ale poki co wystarczy mi ta karta w zupelnosci:> Tym bardziej ze i tak pewnie mozna z niej wycisnac sporo wiecej). Skoro mowisz ze fajna zabawa jest z mikrofonem bede musial to wyprobowac hehe :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...