Kamil_NN Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 (edytowane) Witam, mam problem z dyskiem SSD, ostatnio miałem minutowę zamułę komputera w przypadku niektórych programów, przeinstalowałem system i nie mam tego problemu. Natomiast od zawsze mam freezy w grze WoT kiedy używam modów, które zapisują i wysyłają małe dane tekstowe do serwera (Observed mod od WGL). Bez tych modów gra działa dobrze, ale jest zmuszony do ich używania podczas grania turniejów. Zwiechy są 1-5sekundowe, obraz staje ale wszystko w windowsie słychać. Inne gry również działają normalnie . Oczywiście wykluczyłem internet, zainstalowałem wszystko na HDD i nic takiego nie ma miejsca. Czy dysk rzeczywiście umiera, czy może chodzi o jakąś konfigurację? Dysk jest zoptymalizowany wedle najpopolarniejszego poradnika z google. Z jakich programów zamieścić test/screeny aby można było coś zanalizować? EDIT: dorzucam screeny z CrystalDiskInfo oraz 2-krotny test AS SSD Edytowane 31 Lipca 2015 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 (edytowane) Witam, mam problem z dyskiem SSD, ostatnio miałem minutowę zamułę komputera w przypadku niektórych programów, przeinstalowałem system i nie mam tego problemu. Natomiast od zawsze mam freezy w grze WoT kiedy używam modów, które zapisują i wysyłają małe dane tekstowe do serwera (Observed mod od WGL). Bez tych modów gra działa dobrze, ale jest zmuszony do ich używania podczas grania turniejów. Zwiechy są 1-5sekundowe, obraz staje ale wszystko w windowsie słychać. Inne gry również działają normalnie . Oczywiście wykluczyłem internet, zainstalowałem wszystko na HDD i nic takiego nie ma miejsca. Czy dysk rzeczywiście umiera, czy może chodzi o jakąś konfigurację? Dysk jest zoptymalizowany wedle najpopolarniejszego poradnika z google. Z jakich programów zamieścić test/screeny aby można było coś zanalizować? EDIT: dorzucam screeny z CrystalDiskInfo oraz 2-krotny test AS SSD Edytowane 31 Lipca 2015 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Dobrze się czujesz? ile tematów założysz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Witam, mam problem z dyskiem SSD, ostatnio miałem minutowę zamułę komputera w przypadku niektórych programów, przeinstalowałem system i nie mam tego problemu. Natomiast od zawsze mam freezy w grze WoT kiedy używam modów, które zapisują i wysyłają małe dane tekstowe do serwera (Observed mod od WGL). Bez tych modów gra działa dobrze, ale jest zmuszony do ich używania podczas grania turniejów. Zwiechy są 1-5sekundowe, obraz staje ale wszystko w windowsie słychać. Inne gry również działają normalnie . Oczywiście wykluczyłem internet, zainstalowałem wszystko na HDD i nic takiego nie ma miejsca. Czy dysk rzeczywiście umiera, czy może chodzi o jakąś konfigurację? Dysk jest zoptymalizowany wedle najpopolarniejszego poradnika z google. Dla mnie to wygląda na problemy z softem. Sam piszesz że świeży system oraz brak modów i po kłopocie. Może te "optymalizacje z poradnika google" coś namieszały. Po co to robisz kiedy nie ma żadnej potrzeby niczego "optymalizować"? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 (edytowane) Wyłączamy indeksowanie plików Wyłączamy wstępne ładowanie do pamięci Wyłączamy defragmentację Włączamy AHCI Włączamy funkcję TRIM w Windows 7 Co tu mogło namieszać? To są podstawowe rzeczy do zrobienia po instalacji systemu na SSD Inni gracze WGL nie mają problemów, wielokrotnie stawiany system i zawsze to samo z tymi modami, czyli coś jest ewidentnie nie tak z dyskiem, pytanie tylko co i jak to reklamować skoro mam jeszcze gwarancje? Czy wear lvl rzędu 100k to normalka? Edytowane 31 Lipca 2015 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 nic? żadnego pomysłu? wysyłać na gwarancję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 DevSleep widoczne we właściwościach dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Nic takiego nie widzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 tak jak rafa uważam, że problem jest programowy i nie widzę po SMART żadnych podstaw do reklamacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Nic takiego nie widzęScreen z Crystala - linijka "Własności". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Może jeszcze spróbować sterownika AHCI od intela. Chociaż na próbę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 to jest mój sterownik Intel® 8 Series/C220 Series SATA AHCI Controller - 8C02 jak wyłączyć devsleep? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Na screenie z Cristala masz wyraźnie napisane msahci a więc działa standardowy systemowy od MS a nie Intela. To co napisałeś to jest kontroler Intela - element fizyczny na płycie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) Jak to zmienić? Ostatnio zauważyłem że w cs:go też mam czasem lekkie przycinki, przeważnie przy włączaniu menu kupna Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiAWX Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2015 Sprawdź tym czy wszystko w systemie ok http://www.abelssoft.net/ssdfresh.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2015 Napisano 31 lipiec 2015 - 15:12 dysk już 3 tydzień w morele na gwarancji leży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Calme Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) To jeszcze poleży :) Mi prawie dwa miesiące załatwiali reklamację procesora, 3 miesiące reklamacje SSD OCZ (tutaj przynajmniej jaiś realny powód był bo to było w momencie gdy firmę kupiła Toshiba) Powodzenia Edytowane 2 Września 2015 przez Calme 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 To jeszcze poleży :) Mi prawie dwa miesiące załatwiali reklamację procesora, 3 miesiące reklamacje SSD OCZ (tutaj przynajmniej jaiś realny powód był bo to było w momencie gdy firmę kupiła Toshiba) Powodzenia Szanowny Kliencie, uprzejmie informujemy, że zakończono obsługę zgłoszenia reklamacyjnego. Paczka z towarem zostanie nadana kurierem do 24 godzin. Sposób rozwiązania reklamacji Nazwa towaru wydawanego: Plextor M6Pro 128GB Numer seryjny wydawany: xxxxxxxxxxxxx Data wydania: 03-09-2015 Opis realizacji: Wymiana na model SSD Plextor M6Pro 128GB Przewoźnik: TBA Express (http://tba.pl/tracking) Numer listu przewozowego: xxxxxxxxx Przesyłka pojawi się w systemie monitoringu przesyłek na stronie przewoźnika do 24 godzin. Dziękujemy za korzystanie z naszych usług. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2015 No to lepiej być nie mogło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...