Nerevar Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Hej, mam pytanko, pracuję w firmie na koncie domenowym. Niestety IT narzuciło domyślny klasyczny styl okienek logując się do domeny. Pytanie jest - czy da się w jakiś sposób nadpisać lokalnie to ustawienie na koncie domenowym? Na komputerach z XP można przestawić na "lunę" ale po każdym kolejnym logowaniu wraca standard - tu zapewne batch do autostartu by wystarczył, niestety na tych z Win 7 pomimo wybrania stylu Aero - nie zmienia się na wygląd okienek, a te klasyczne na 7 są niezbyt ładne... Lokalnego administratora mam jak coś, na kontach lokalnych działa w porządku więc nie jest to restrykcja wersji Windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraid3r Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Witam, U mnie w firmie także jest domena (na wszystkich komputerach styl aero), mam administratora lokalnego, a także domenowego. Właśnie przetestowałem na użytkowniku standardowym i administratorze, wygląd aero jak i klasyczny jest ustawiony cały czas nawet po uruchomieniu ponownie komputera. Wydaje się dla mnie że musisz znaleźć funkcję na kontrolerze domeny ustawienia globalne. Powinieneś sprawdzić na koncie administratora domeny czy po ustawieniu styl nie znika. Mam też jedno pytanie. Czy wyświetla się komunikat po zalogowaniu, że jest to profil tymczasowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Niestety domenowego administratora nie posiadam. Przy Win 7 problem jest nie tyle z przywracaniem klasycznego stylu (to występuje na XP) po każdym logowaniu co niemożnością ustawienia innego niż klasyczny. Po wybraniu takiego stylu wygląd okienek nie zmienia się (Podstawowy Windows 7/Aero) - zmienia się jedynie lekko kolor i czasem "buguje" się nie odświerzając elementów np zaznaczonych elementów paska zadań. Działa to tak tylko na koncie domenowym. Przy lokalnym nie ma najmniejszego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...