Ghost_xXx Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Witam za kilka dni szykuje się z wymianą bebechów w swoim starym sprzęcie, proszę więc o pomoc w doborze sprzętu. Aktualnie posiadam: Phenom II X4 Black Edition 955 ASRock M3A770DE 2x GoodRAM 4 GB DDR3-1333 NVIDIA GeForce GTX 760 Zasilacz Corsair VS Series 450W 80Plus Zestaw jaki mi przyszedł do głowy to: i5-4590 / i5-4670k ( nie jestem pewny co do tego mam mieszane uczucia jeśli chodzi o zabawę z podkręcaniem ) Gigabyte GA-B85M-D3H / MSI Z97-G43 WD Blue 1TB SSD ADATA SP920 128GB 1325 Obudowa Zalman Z3 1620zł / 2075zł Jak widać kupując zestaw podatny na podkręcanie znajduje się już nad kreską, a do przelicznika nie dodałem jeszcze innego chłodzenia dla procka, i tu pytanie do was jak dużą różnice zauważę po podkręceniu ( chodzi tylko i wyłącznie różnice w grach ) nigdy się w to nie bawiłem więc nie mam zielonego pojęcia. Do pierwszej opcji mógł bym jeszcze dorzucić nowe ramy stare nie są najszybsze 2x 4GB G.Skill 1600MHz zostanie jeszcze na dodatkowe wiatraki do budy. Nie jestem pewny co do wymiany k.graficznej ( to już na inny termin ) aktualna spisuje się dobrze biorąc pod uwage fakt że nie wykorzystuje jej w pełni z aktualnym procesorem. Jak już wymiana to prawdopodobnie na Gigabyte GTX970 jak uważacie wymiana konieczna czy aktualna jeszcze wystarczy ? I ostatnie pytanie, czy aktualny zasilacz sobie z tym wszystkim poradzi czy wymiana jest nieunikniona ? Za rady i pomoc dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanZ Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Przy karcie można jeszcze zostać spokojnie, ja bym poczekał na kolejną generację, bo ta jeszcze pociągnie praktycznie wszystko w wysokich i na palcach jednej ręki można liczyć tytuły które będą źle chodzić w wysokich na 760tce. Przyrost mocy z OC jest odczuwalny i warto o tym pomyśleć zwłaszcza jeśli mówimy o wymianie karty w przyszlości. Tylko dysk podmień na crucial: http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__katalog_produktow/id_gl__61/id_produktu__6252/__Dyski_SSD_Crucial_SSD_BX100_120GB_535MB_185MB_/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...